Todd Howard, Fallout 76 Betasını Kısa Kestikleri İçin Çok Pişmanmış

İtiraflar başlasın

Todd Howard, Bethesda'nın E3 2019 konferansı için sahneye çıktığında açıkçası Fallout 76 için ne söyleyeceğini gerçekten merak ediyordum. Açık açık çıkıp oyunun çıkışın ne kadar sancılı olduğunu ve gelen eleştirilerin ne kadar haklı olduğunu söyledi ki bunu itiraf etmesi bile iyi bir şey aslında.

Howard, Gamespot'a verdiği röportajda Fallout 76'ya dair en büyük pişmanlığının çok daha fazla kişinin oynadığı bir beta süreci yapmamış olmaları olduğunu söylemiş. "Eğer bunu tüm Fallout 4 oyuncuları için ücretsiz biçimde sunsaydık ve daha uzun bir süre boyunca 7/24 beta yapsaydık o zaman neyle karşı karşıya olduğumuzu çok daha iyi görebilecektik" diyor Howard.

"Yaptığımız betalar konsantreydi, çünkü aynı anda çok fazla kişinin oynamasıyla ortaya çıkabilecek sorunlardan endişeliydik. Bu sorunları çözdük ama oyunun 7/24 oynanışta nasıl davranacağına çok da bakma imkanımız olmadı. Dersimizi biraz acı yoldan aldık diyebilirim, keşke betayı daha uzun sürdürseydik".


Oyunun çıkışıyla birlikte ortaya çıkan sorunların fazlalığının ve bundan da önemlisi, bu sorunların etkilediği oyuncu sayısının fazlalığının kendilerini hazırlıksız yakaladıklarını da belirtiyor Howard.

Hatırlarsanız art arda yaşanan sorunlar dalga konusu bile olmuştu ve bunların tümü de betayla veya oynanışla alakalı değildi. Oyunculara vaat edilen kanvas çantalarının naylon çıkması bile başlı başına bir fiyaskoydu örneğin.

Bethesda, Fallout 76'yı daha iyi hale getirmek için çabalıyor, bunu görmemek için kör olmak lazım. Ancak oyunda daha en baştan bulunması gereken özelliklerin şimdilerde büyük bir lütuf gibi açıklanması da tuhaf geliyor bana açıkçası (size sesleniyorum ey insan NPC'ler).

"Bizim hayranlarımız en iyileri. Normalde bu tür sorunlar bir oyunu batırabilir ama öyle şanslıyız ki bizim hayranlarımız 'bu oyunu seviyoruz ve sizi destekleyeceğiz' diyorlar. Bu da aramızda özel bir bağ yaratıyor" diyor Howard. Bakalım bu yaşananlardan gerçekten de gerekli dersleri almışlar mı, bunu da ileride göreceğiz.

YORUMLAR
Mehmet
14 Haziran 2019 00:48

todd seni hep destekledim ama artık istifa mı etsen acaba.konustukca batıyorsun

Aztek
13 Haziran 2019 18:35

Oyunun listelere göre günde aynı anda max 10k oynayanı var, nereye diyormuş hayranlar biz sizi hep destekleyeceğiz diye? LOL

waltran
13 Haziran 2019 15:13

betasını kısamı kesti? oyun "çıktığı" günden beri betada zaten... oyun çıkmadı, bana sorarsanız.

Hedysseus
13 Haziran 2019 14:39

Biraz da Fallout 76'nın kendisi için pişman olmayı denemelisin.

darkrockv7
13 Haziran 2019 13:35

Todd istifa et lütfen.

mit1980
13 Haziran 2019 13:15

Ha gayret, doğru yoldasın. Fallout 76'yı yaptığına pişman olduğun gün kurtuluşa erdin demektir :))

sSnake
mit1980
13 Haziran 2019 16:16

Todd: Peder, Fallout 76 ile büyük bir günah işledim ve bağışlanmayı diliyorum.Peder: Tanrının laneti üzerine olsun.


Walter o`Dim
13 Haziran 2019 12:50

Battle Royale modu ile bedava olursa oyun belki kurtarırlar. Ya da sadece mod bedava olabilir.

Parolamı Unuttum