Ubisoft, Apple Ve Google'a ''Telif Hakkı'' Davası Açıyor

Rainbow Six Siege klonu Fransız markayı kızdırdı

Ubisoft, geçtiğimiz Cuma günü Apple ve Google'a dava açtığını duyurdu. Telif haklarının ihlal edildiğini ifade eden firma, Rainbow Six Siege'in "bire bir kopyası" olan Area F2'nin tüm platformlardan kaldırılmasını istiyor. Dava, Amerikan mahkemelerince görülecek.

Ubisoft'un yaptığı başvuruya göre Rainbow Six Siege'in "kopyası" olan bu oyun, görsel detaylarının "neredeyse tamamını" R6'dan kopyalamış. Area F2 isimli bu oyunun App Store ve Google Play'den kaldırılması için markalara başvuran Ubisoft, olumsuz bir cevap alınca dava açma kararı almış.

Ejoy isimli bir firma tarafından geliştirilen Area F2 geçtiğimiz ay çıkış yaptı. Çinli dev Alibaba'nın alt markası olan Ejoy, bir süredir oyunun reklamlarını yapmayı da ihmal etmiyor. İlk bakışta oyunun direkt olarak Rainbow Six Siege kopyası olduğu görülebiliyor. Bu sebeple Ubisoft davayı kazanacağına kesin gözüyle baktığını da ifade etmiş.

YORUMLAR
cagdasince1987
22 Mayıs 2020 12:46

kapatıldı bu firma haberi güncelleyin artık maaşlar yetmiyormu para verek ? :)))

ocelot1789
18 Mayıs 2020 15:59

LMAO bu ne lan!? :D asdhjblsadsahjblasd hani böyle birkaç kişi toplanıp yuvarlak poker masasının etrafında '' keh keh keh beyler r6 habutluyoruz tutar bu oyun, milyar dolarlık firma da fark etmez xddxdxdxdx'' mi dediniz lan asdjhalşsa

Parolamı Unuttum