Ubisoft Yepyeni Bir Oyun Duyurdu: Atomega

Arena-shooter oyunlarına bir yenisi ekleniyor. 

 Ubisoft'tan kimselerin beklemediği bir anda yepyeni bir oyun duyurusu geldi. Hatta bu oyun birkaç güne oyuncularla buluşacak. O derece sürpriz bir duyurudan bahsediyoruz sevgili Oyungezerler. 

Atomega isimli oyun retro bir tarza sahip ve arena-shooter türünde. Ubisoft Reflections tarafından geliştirilen oyuna shooter (nişancı) dedik ancak oyunda kimseyi öldürmek, vurmak zorunda da değiliz. Atomega kısmen post-apokaliptik bir atmosferde geçiyor bile diyebiliriz, ancak öyle yıkım döküm bir atmosfere de sahip değil. Yapım ilk bakışta özgün duruyor ve aklıma kıyaslayabileceğimiz başka bir oyun gelmiyor açıkçası. 

Reflections daha önce Grow Home ve Grow Up'ı da geliştirmişti. İki oyun da hem incelemelerden geçer not aldı hem de oyuncular tarafından bir hayli sevildi. Yani karşımızda yine özgün ve eğlenceli bir yapım olacağı kesin gibi. Oyunda "exoform" denen biyolojik hayat formlarını kontrol ediyoruz. Ne insan, ne makine ne de başka bir şeyiz, exoform'uz işte. Exoform'lar da insanlardan çok farklı değiller ve özünde bulundukları dünyanın kontrolünü istiyorlar ve arenada bunun için savaşıyorlar.

Oyunda amacımız kütlemizi artırmak ve bunu hiç savaşmadan bile yapabiliyoruz. Atom'dan Omega olmaya kadar giden bir yolumuz var. Tabii çatışmalardan ne kadar kaçabilirsiniz orası soru işareti. Oyun çıkmadan pek bir şey diyemeyiz. Ancak çatışmadan, gizlice büyüyebilmek ve zafere giden yola uzanmak da iyi bir alternatif. Oynanış videosu da ilgi çekici olmuş. 

Oyun 4v4'ten 10'ar dakikalık maçlar üzerinden oynanacak ve 19 Eylül'de Steam'de çıkış yapacak. 

atomega1 atomega2

YORUMLAR
Parolamı Unuttum