Universal Stüdyoları, Lego Film Haklarını Satın Aldı

Parçaları birleştirme sırası Universal'in

Dünya genelinde çok büyük bir hayran kitlesine sahip olan Lego markası ilk çıktığında bir yapboz oyuncağı markasıydı ancak zaman içerisinde gelinen noktayla birlikte Lego, hem oyun dünyasının hem de sinema dünyasının içerisinde yer alıyor. Tabii bu büyümede Lego'nun Star Wars, Marvel, DC ve Lord of the Rings gibi büyük markalarla yaptığı işbirliğinin de payı büyük. Beyaz perdedeki filmlerle de insanların ilgisini çeken Lego'nun film hakları da yakın zamanda ciddi değer kazanmaya başladı.

Geçtiğimiz yıllarda markanın film hakları Warner Bros'un elindeydi. Bu sürede Lego Batman ve The Lego Movie gibi eğlenceli filmlerle karşımıza çıkan WB, bayrağı bir başka devasa stüdyo olan Universal'e devretti. Deadline'ın haberine göre önümüzdeki beş yıl boyunca Lego filmlerini Universal çatısı altında izleyeceğiz. Bu yeni anlaşmayla birlikte Lego filmlerinin yaratıcı ekibinde yer alan Dan Lin görevinde kalmaya devam edecek. Ancak filmlerde görev almış olan Phil Lord ve Chris Miller ikilisi an itibariyle Universal'in planları arasında yer almıyor.

Lego-Universal birlikteliğinin hangi filmlerle karşımıza çıkacağı henüz belli değil. Ancak Warner Bros döneminde izlediğimiz Batman filmi bizlere biraz ipucu veriyor. Lego'nun halihazırda Universal markaları olan Jurassic World, E.T. ve Fast & Furious gibi seriler için özel setleri var. Yani bu yeni birliktelikle birlikte ufukta bir Lego Jurassic veya Lego E.T. filmi yer alıyor olabilir.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum