Unravel: İnanılmaz Güzel Görünen Bir Platform Oyunu

İsveç’ten sevgilerle…

Electronic Arts’ın E3 konferansında gösterilen oyunlardan biri de Unravel’dı. Firmanın Need For Speed, FIFA ya da NBA gibi oyunlarının yarısının yarısı kadar meşhur değil belki ama bizce en az onlar kadar (hatta platform/bulmaca sevenler için daha fazla) ilgili hak eden bir yapım kendisi.

Yapımcı Coldwood Interactive’in başındaki isim Martin Sahlin’in heyecandan yaprak gibi titreyerek anlattığı oyun ister istemez sempatimizi kazandı ve “Bu oyundan sırf bu adam için bahsedelim,” dedik hatta. Ama oyunun grafiklerini görünce sadece Martin’in hatırına değil, sadece o görsellerin harikalığı için bile adından söz ettirmeyi sonuna kadar hak ettiği konusunda hem fikir olduk.

Yün yumağından yapılma bir karakteri yönettiğimiz oyun platform ve bulmaca öğeleri içeriyor. Karakterimizin arkasında sallanan yün ipliğini kullanarak daha yüksek yerlere tırmanabiliyor, uçurumları geçebiliyor, yeni yollar oluşturuyor, hatta yapraklardan uçurtma yapıp uçabiliyoruz da.

Oyun her ne kadar çok şirin gözükse de gerek karakterimizin yüz animasyonları gerekse de müzikleriyle hüzünlü bir hikâyeye sahip olacağının sinyallerini veriyor. Videoyu izledikten sonra resmi sitesine de göz atmanızı tavsiye ederiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum