Uzaya Çıkma Hayalini VR’la Gerçekleştiren Babanın Gözyaşları

Houston… Baban konuşuyor

Eski zamanlar gerçekten de daha güzeldi… İnsanların en büyük hayali en iyi spor arabaya ya da son teknoloji telefonlara sahip olmak değildi çünkü o zamanlar. Pilot olup uçmak, kaptan olup denizlere açılmak veya astronot olup uzaya çıkmak isterdi herkes…

Kotaku’nun paylaştığı bir habere göre Youtube kullanıcısı Hoopermation’ın babası da o insanlardan biri. Çocukluğundan beri en büyük hayali astronot olup uzaya çıkmak… Ama bunu hiçbir zaman gerçekleştiremeyeceğini, sadece bir rüya olarak kalacağını kabullenmiş artık. VR teknolojisi ortaya çıkana dek…

Babasının bu hayalinden haberdar olan Hoopermation oturtmuş onu koltuğa, takmış kafasına Oculus Rift’i… ve çalıştırmış Apollo 11’in demosunu. Sonuç… gözyaşları.

Baba: Bu inanılmaz. Bu kesinlikle inanılmaz ahbap.
Oğul: İyi misin?
Baba: Evet.
Oğul: Ağlıyor musun sen?
Baba: Evet. Bunu asla gerçekleştiremeyecektim ama işte buradayım. Bu olağanüstü. Çocukluğundan beri hep bunu yapmak istemiştim. Bir astronot olmak istemiştim oğlum. Şuna bak. İnanılmaz. İnanılmaz.

VR teknolojisine pek sıcak bakmadığımı itiraf etmeliyim. Eski kafalıyım, yapacak bir şey yok. Ama insanlarda bu tür tecrübeler yaşatacaksa, hayallerini bir nebze de olsa gerçekleştirmesini sağlayacaksa… o zaman bir an önce gerçekleşip yaygınlaşır umarım.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum