Valve, Assassin's Creed Unity İnceleme Bombardımanına Müdahale Etmeyecek

Acaba bundan sonra da olumlu bombardımanları görmezden mi gelecekler?

Bildiğiniz gibi Valve geçtiğimiz aylarda bazı oyunlara karşı yapılan inceleme bombardımanlarına karşı önlem aldığını, konu dışı inceleme bombardımanlarının tespit edilip inceleme puanına dahil edilmeyeceğini açıklamıştı. Elbette 'inceleme bombardımanı' deyince herkesin aklına olumsuz şeyler geliyor, ancak geçen ay Assassin's Creed Unity'nin başına gelenler bunun tam tersiydi.

Ubisoft önce Notre Dame Katedralinin restorasyonu için 500 bin euro bağışlamış, sonra da katedralin önemli bir yere sahip olduğu Assassin's Creed Unity'i PC oyuncularına ücretsiz olarak sunmuştu. Bu jestin ardından oyunun Steam sayfasına inceleme yağdı ve neredeyse tümü de olumluydu. Valve'ın bu durum karşısına nasıl bir tavır alacağını merak ediyorduk ve aradan geçen bir ayın üstüne Valve'dan cevap geldi: "bir şey yapmayacağız."


Aslında bunun doğru bir yaklaşım olduğunu söylemek mümkün. The Hollywood Reporter oyunun bedavaya sunulmasıyla birlikte 3 milyondan fazla kez indirildiğini söylemiş mesela. Böylesine büyük bir oyunun milyonlarca yeni oyuncu tarafından oynanması ve keyif alınması oyuncu camiası açısından olumlu bir gelişme. Sonuçta bu tarz bir 'olumlu yaklaşımın' kötü değerlendirilmesini gerektirecek bir durum da yok.

Valve açıklamasında şöyle diyor:

"Yani şu anda ne yapacağımızdan pek emin emin değiliz. Daha önce tanımladığımız gibi bir inceleme bombardımanı olmadığı açık fakat bunun nedeni yaptığımız tanımlamanın yanlışlığından ileri geliyor olabilir. Bu durumu yaptığımız tanımlamaya dahil etsek bile bu sefer de konu dışı olup olmadığından emin değiliz. Eğer bu inceleme etkinliğini bu şekilde işaretlersek oyunun inceleme skoru %1,3 kadar düşecek ve oyunun mağazadaki görünürlüğüne pek anlamlı bir şekilde etki etmeyecek. Her halükârda, vereceğimiz kararın oyun üzerinde anlamlı bir etkisi olmayacak."

"Sonuç itibarıyla şimdilik herhangi bir şey yapmamaya karar verdik. Ancak umuyoruz ki bu gönderi verdiğimiz kararı daha iyi anlamanıza yardımcı olmuştur. AC: Unity için ya da diğer ürünler için yapılan bu olumlu inceleme bombardımanlarına karşı nasıl bir tutum izlememiz gerektiğine dair önerileriniz varsa lütfen bunları aşağıdaki yorumlar kısmına yazın."

Valve'ın 'olumlu inceleme bombardımanına" karşı ne yapması gerektiğini bilemediğini anlattığı uzun ve detaylı blog yazısına şuradan ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR
Mehmet
22 Mayıs 2019 19:24

Yapılacak şey basit. İncelemeleri kaldırsınlar. Niye Steamde yazılan yorumlara göre oyun alıyorsunuz kardesim? ben Ps store da inceleme yazmıyor diye gidip sacma sapan oyun alıyor muyum?

sSnake
22 Mayıs 2019 15:14

Bence her iki koşulda da müdahele edilmeli. Sonuçta incelenen şey ürün olmalı, "kara kaş kara göz aşkı" gibi çıkara dayalı incelemeler önlenmeli. Yani bir başka deyişle bu aynen bir sitenin oyun yapımcısından para almasına ya da bir yayıncıya oyun ücretsiz verildiği için oyunu pohpohlamasına benzer. Her halükarda ortaya ürün odaklı olmayan yanıltıcı bir inceleme çıkmış olur.

Niural
sSnake
22 Mayıs 2019 16:53

İncelemelerin bedava verildiği için mi, Notre Dame için jest yapıldığından mı yoksa gerçekten oyunu oynayıp da mı olumlu olduğunu Unity durumunda bilmeleri zor bence. İnceleme sayısının da aniden artması oyunun bedava olarak dağıtılmasından kaynaklanıyor. Oyunun bedava olması ve yeni katılan oyuncuların oyunu beğenmesi birbirinden ayrı olarak düşünülmemeli.

Kemal Karslı
Niural
22 Mayıs 2019 18:15

Yanlız oyun steam üzerinden bedava dağıtılmadı. Uplay verdi oyunu o yüzden steam üzerinde ki incelemeler hali hazırda oyuna sahip olanlar tarafından yazılan ya da önceki olumsuz incelemelerini olumlaya çeviren insanlarla doldu. O yüzden oyuna bu hediye sistemiyle yeni sahip olan birinin steam üzerinden yorumlayacamayağı için yeni kitlenin bir faydası olduğunu düşünmüyorum. Ama bu yapılan jestler mevcut steam Unity sahiplerinin fikirlerini değiştirmiş olabilir. Ha katkı amaçlı oyunu steam üzerinden satın alan da olmuş olabilir ama incelemelere etki edecek kadar büyük bir kitle olacağını sanmıyorum özellikle Uplay üzerinden bedava dağıtılırken.


Parolamı Unuttum