Valve'ın Team Fortress 2 VAC Banları Masumları Da Vuruyor Olabilir

Siz siz olun, catbot isminden uzak durun

Team Fortress 2 oynuyorsanız 'catbot' terimi sizin için yabancı değildir. Bu botlar birini görür görmez kafasından vurarak indiriyorlar ve isimleri de mutlaka catbot ve sayı şeklinde oluyor (mesela catbot 2018). Bu tür botlar TF2'nin büyük dertlerinden ve Valve de bu derdi çözmek için bir adım attı. Ama galiba bu adım kurunun yanında yaşları da beraberinde götürüyor. Çünkü Valve'ın yeni bot ayıklama algoritması Linux kullanıcı isimlerinde 'catbot' kelimesi bulunan herkese otomatik olarak VAC banı yağdırıyor. Bunu yaparken de o kullanıcı hayatında TF2 oynamış mı, oynamamış mı bakmıyor bile. 

Bir oyuncunun Linux kullanıcı isminde bu kelimenin geçme olasılığı düşük olsa da bu böyle bir ihtimal yok anlamına gelmiyor. Zaten tam da bu yüzden sorunla ilgili GitHub başlığında hayatında hile yapmamış olmasına rağmen Steam hesabı VAC ban yiyen kullanıcılar görmek mümkün. Valve'ın kendi anti-hile sistemi olan VAC'ın oyuncuların hesaplarında bir leke olarak kaldığını biliyoruz, dolayısıyla durup dururken böyle bir ban yemek hiç de hoş olmasa gerek. Zaten kullanıcılardan biri de bir sanal makineye Ubuntu kurarak bilgisayar ismini catbot-918 olarak belirlediğini ve Steam kurduktan bir saat sonra otomatik olarak VAC ban yediğini söylemiş.

Valve'ın oyun ortamlarını gerçek oyuncular için daha iyi hale getirmeye çalışıyor olması elbette güzel bir şey, ama sırf Linux kullanıcı isimlerinden ötürü herkese hileci damgasını yapıştırmak biraz kontrolsüz bir davranış olmuş olabilir. Tabi ki bu botun yaygınlığını düşünürsek VAC ban dalgasınca vurulan masumların sayısı belki de %1'in altındadır, ama yine de bu tür algoritmaların kullanıcı isminden fazlasına bakması gerektiği de bir gerçek. Zaten bu ban dalgasının ardından botların isimleri değiştirilmeye başlandı, dolayısıyla Valve'ın bu duruma başka bir çare bulması gerekecek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum