Valve, Vücudumuzu İzleyecek, Terimizi Kontol Edecek

Firma, oyun deneyimini artırmak için vücudumuzu kullanmaya karar vermiş.

Her geçen gün karşımıza, oyun deneyimimizi artıracak yeni konsept tasarımlar çıkıyor karşımıza. Oculus Rift ile Virtuix Omni, şu anda aklıma gelenler mesela. Ancak bu hafta Valve'ın açıkladığı çalışmaları, beklemediğimiz yerden vurdu diyebiliriz: Biyometrik geribildirim.

NeuroGaming Conference'da konuşan Valve'dan Mike Ambinder, firmanın biyometrik geribildirim kullanmak için çalışmaları olduğunu belirtmiş. Bu şu demek: Oyun oynarken bilgisayarınız, vücudunuzu izleyecek. Göz takibi yapacak, terleyip terlemediğinize bakacak, hatta belki beyin dalgalarınızı ve kalp atışlarınızı takip edecek. Sonrasında da, topladığı bu geribildirimlerle o anki durumunuzu tespit edip, oyunu ona göre şekillendirecek. Kulağa hiç de fena gelmiyor değil mi?

L4D2 oynuyorsunuz diyelim. Oyundaki AI, sizin durumunuza göre üzerinize daha fazla gelebilecek. Heyecanlı olduğunuzu anladığında düşmanların hızını artırma gibi hinlikler yapabilecek vesaire. Bunun yanı sıra Portal 2'nin sadece gözle takip edilebilen bir versiyonu üzerinde de çalışılıyormuş. Gözlerimizi, ellerimizden daha hızlı oynatabildiğimiz düşünülürse, mantıksız değil; ki zaten söylenene göre oyun pek bir güzel çalışıyor.

Tüm bu toplanan verilerin, çoklu oyunculu modlarda daha etkili karşılaştırmalar yapılmasında da kullanılabileceği belirtiliyor. Ama takdir edersiniz ki tüm bunlar henüz konsept... Ne zaman hayata geçirilir, ya da geçirilir mi bilinmiyor henüz.

Yine de böyle farklı çalışmaları görmek güzel elbette.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum