Volition Games de Kepenk Kapatan Stüdyolar Arasına Katıldı

Üzücü haberler gelmeye devam ediyor

Geçtiğimiz gün bizleri üzen bir haber almış, Mimimi Games’in faaliyetlerine son verdiğini öğrenmiştik. Görülen o ki, bu yakınlarda alacağımız tek kapanma haberi o değilmiş. Volition Games de kepenk kapatan stüdyolar arasına katıldı.

Volition Games’in Linkedin sayfasından yapılan paylaşımda, 30 yıldır sürdürülen faaliyetlerin sonuna gelindiği belirtiliyor. Tahmin edilebileceği üzere kararı veren, Volition Games’in çatı kuruluşu Embracer Group.

Paylaşılan mesajda; Embracer Group’un geçtiğimiz Haziran ayında bir yeniden yapılanma planını uygulamaya koyduğu, stratejik ve operasyonel hedefler doğrultusunda Volition Games’in kapatılmasına karar verildiği söyleniyor.

Elbette bu durumdan en çok etkilenenler, çalışanlar ve aileleri oluyor. Ekip üyelerine, iş bulmak konusunda destek sunulacağı, Volition Games çalışanları ve aileleri için bu geçiş sürecinin olabildiğince sorunsuz atlatılmasına çalışılacağı söyleniyor açıklamada. Umarım dedikleri gibi onlar için sorunsuz bir süreç olması sağlanır.

Volition Games, her ne kadar son yıllarda daha çok Saints Row oyunlarıyla biliniyor olsa da öncesinde Red Faction serisiyle, ondan daha öncesindeyse Descent ve Freespace oyunlarıyla bildiğimiz bir stüdyoydu. Benim için de Descent ve Freespace oyunlarının yeri ayrıdır. Bu açıdan da üzücü bir haber oldu benim adıma. Umuyorum başka stüdyolar altında da olsa, güzel oyunlar geliştirmeye devam ederler.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum