Warner Kardeşler Batgirl Filmini Yayınlamayacak

Telafisi olmayan hasarlara yol açabilir deniliyor

Marvel Sinematik Evreni'nin Disney+ üzerinden hızla genişlemesi diğer yayın servislerini de süper kahraman içerikleri konusunda daha da teşviklendirmişti. Özellikle DC haklarını elinde bulunduran Warner Kardeşler bir yandan beyaz perdede DCEU için işleri rayına sokmaya uğraşırken HBO Max için de çok sayıda DC içeriğinin siparişini vermişti. Bu içeriklerden Batgirl'ün adını çok uzun zamandır duyuyoruz ve yakın bir zamanda filmi izlemeyi bekliyorduk. Ancak görünüşe göre Batgirl gelen haberlerin aksine pek de iç açıcı değilmiş ve WB, filmi ortadan kaldırma kararı almış!

Halihazırda filmin çekimleri bile tamamlandığı için bu öyle basit bir rafa kaldırma da değil. Zira stüdyo yetkililerinden gelen habrlere göre Batgirl'ün yayınlanması telafisi olmayan hasarlara yol açabilirmiş. Filmin son ekran testlerinden sonra böyle bir karar alan stüdyo şimdiye kadar Batgirl filmi için 70 ile 100 milyon dolar arası para harcamış durumda. Böylesine büyük bir iptal kararı gelince doğal olarak tüm basın da bu konu hakkında derinlemesine haber yapmaya başladı. Rafa kaldırma haberini ise ilk olarak The New York Post duyurdu.

Aslına bakarsanız San Diego Comic-Con'da Batgirl filmine dair hiçbir bilgi verilmemesi filmle ilgili sorunların var olduğunun ilk işaretiydi. Ancak SDCC öncesi yapımcılar, oyuncular ve tüm ekip filmin epey iyi olduğunu ve potansiyel bir devam filminin de olabileceğini söylemişlerdi. Warner Bros. Discovery yetkilileri ise filmin mevcut halini hiç yeterli bulmamış. Hatta öyle ki yeniden çekimlerle bile düzeltilemez olarak düşündükleri için yaklaşık 90 milyon dolarlık bir yatırımı çöpe atmakta beis görmemişler.

Başrolünde Leslie Grace'in yer alacağı ve Ms.Marvel'ın yapımcıları Adil El Arbi ile Bilall Fallah'ın başında yer aldığı Batgirl filmi pandemi nedeniyle ertelenmiş ve yapım masrafları da daha da yükselmişti. Filmi ne HBO Max ne de sinemalarda göstermeyecek olan Warner Kardeşler böylesine büyük bir kaybı göze aldığına göre Batgirl ile ilgili gerçekten ciddi sorunlar var demektir. Öte yandan bu filmde yeniden Batman'i canlandıracak olan Michael Keaton'ı görmek için The Flash'ı beklemek zorunda kalacağız ve onun da geleceği pek parlak gözükmüyor. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum