Wi-Fi 6 Teknolojili TP-Link Archer AX20, Türkiye'de

Wi-Fi deneyiminde yeni bir dönem

Tüketicilere tüm ağ ürünleri kategorilerinde ürün çeşitliliği ile seçenek sunan TP-Link, en yeni kablosuz ağ teknolojisi olan Wi-Fi 6’lı yönlendiricilerde de model sayısını sürekli artırıyor. Bu yıl içinde satışa sunulan Wi-Fi 6 (802.11ax) teknolojili beşinci yönlendirici (router) modeli olan Archer AX20, raflarda yerini aldı.

Wi-Fi 6 teknolojisinin sağladığı çok yüksek bağlantı hızı, daha geniş kapsama alanı ve daha çok cihaza desteğin yanı sıra Archer AX20, yeni nesil Wi-Fi ağından kullanıcıların beklediği pek çok özelliği daha üzerinde barındırıyor. Güçlü güvenlik ve kullanım kolaylığı da bu özellikler arasında yer alıyor. Geriye dönük olarak 802.11 standartları ve tüm Wi-Fi cihazları ile uyumlu olan ürün, uzun vadeli ağ çözümü arayanlar için uygun bir seçenek.

Çift bant destekli olan ürün, toplamda 1.8 Gbps (5 GHz bandında 1200 Mbps, 2.4 GHz bandında 574 Mbps) kablosuz hızlara ulaşabiliyor. Wi-Fi 6 teknolojisinin sağladığı ve Wi-Fi açısından pek çok özelliği daha iyi hale getiren yönlendirici, çok yüksek bağlantı hızının yanında çok daha geniş bir Wi-Fi kapsama alanı da sunuyor.

Wi-Fi 6 teknolojisinin sağladığı avantajlardan biri de çok daha fazla cihazın ağa sorunsuzca ve daha hızlı bağlanmasını sağlaması. OFDMA teknolojisi ile evde aynı anda video izlemek ve online oyun oynamak mümkün, bu iki işlem de kesintisiz yapılabiliyor. Bağlantıda bir sorun, gecikme olmadan Wi-Fi keyfi çıkarılabiliyor.

TP-Link mühendisleri Archer AX20 yönlendiricide 1.5 GHz dört çekirdekli işlemci tercih etmişler. Bu sayede ürün en yoğun işleri dahi sorunsuz ve en az gecikme süresi ile yerine getirebiliyor.

Cihaz çok yönlü bağlantı desteğine de sahip. Kablosuz güçlü bağlantının yanı sıra beş adet Gigabit (biri WAN, dördü LAN) girişine kabloyla pek çok cihaz, yine çok yüksek hızda bağlanabiliyor. Ayrıca yönlendiricide dosya paylaşımı vb için bir adet de USB girişi yer alıyor.

Ürünün sağladığı bir başka avantaj ise bağlı cihazların enerji tüketimini azaltması. Hedef Uyanma Zamanı teknolojisi sayesinde bağlı cihazların güç tüketimini azaltarak pil ömürlerini uzatıyor.

Türkiye’de satışa sunulan Archer AX20’nin tavsiye edilen satış fiyatı ise KDV dahil 110 USD.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum