Will Wright, Hayatımızın Oyununu Tasarlıyor

Büyük usta, hayatımızla kesişecek bir oyun yapma peşinde.

Milyonları peşinden sürükleyen The Sims'in yaratıcısı Will Wright'ı tanımayanınız yoktur sanırım. Tabi sadece The Sims değil; Wright'ın fikr-i mülkleri arasında SimCityve Sporeda yer alıyor (daha yığınla sim oyunu var aslında ustanın. Hepsine bakmak için kendisini Wikipedia'dan ziyaret edebilirsiniz).

Game Horizon 2013'te gerçekleştirilen bir soru cevap bölümünde Wright, kulağa son derece ilginç gelen yepyeni bir oyun fikrinden bahsetmiş. Wright ve kurucu ortağı olduğu oyun şirketi Syntertainment, gerçek tabanlı oyunlar geliştirmenin yollarını arıyormuş. Hedef, oyunları ve oyuncunun bildiği yerler ile takıldığı insanları kesiştirmek; amaçlanansa, oyuncuların hayatlarına yeni ve bambaşka bir perspektif getirmekmiş. Farklı bir oyun deneyimiyle birlikte elbette.

Bu nasıl olacak ya da gerçekleşirse ne şekilde bir başarı elde edilecek hiç bilmiyoruz; ancak umutluyuz. Çünkü bu güne kadar yaptıklarıyla Will Wright, boş konuşmayan ve boş iş yapmayan bir adam olduğunu fazlasıyla gösteriyor (tersini iddia eden çarpılır valla). Bakalım nasıl bir şey bekliyor bizleri.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum