Wizards of the Coast Çok Sayıda Oyun Projesini İptal Etti

RPG sevenler için tatsız bir haber

Hasbro'ya bağlı olan Wizards of the Coast üzerinde çalışmakta olduğu en az beş video oyun projesini iptal ederek küçülmeye gitmeye karar vermiş.

Bloomberg'in haberine göre Wizards of the Coast hala daha "dijital oyunlara adanmışlık" konusunda kararlı, ama "uzun dönem portföyünde, varolan markaların geliştirilmesiyle stratejik olarak uyum sağlayan ve Hasbro'nun eriştiği kitleyi genişletme potansiyeli olan oyunlara odaklanacak şekilde bazı değişiklikler yapmış".

İptal edilen oyunların hangi stüdyolardan ve hangi temaları konu aldığı bilinmiyor, ama bu karardan etkilenen bağımsız stüdyolar arasında Underworld Ascendant'ın geliştiricisi Otherside Entertainment (ki kendilerinin Argos: Riders on the Storm isminde yeni bir IP üzerinde çalıştığını biliyorduk) ve Hidden Path Entertainment'ın ismi geçiyor. Her iki stüdyo da Wizards of the Coast için yeni oyunlar geliştiriyordu.

Bu yılın en önemli oyunlarından biri olacak olan Baldur's Gate 3 de yine Wizards of the Coast video oyunlarından bir tanesi, tabii onun iptal edilme riski falan yok haliyle :)

 

YORUMLAR
Feyling
4 Ocak 2023 12:33

Haber thumbnail'ında Dragonlance olması hile gibi bişey :D

İlla 30 yıllık SSI oyunlarını mı oynayalım, yapmayacak mı kimse bi tane :'(

Decypher
Feyling
4 Ocak 2023 16:56

Of sorma ya Feyling, Gold Box oyunlarının suyunu çıkardık, insan artık yenisini istiyor.


Parolamı Unuttum