Wordle Çılgınlığı Minecraft'ta!

Hayır, Minecraft versiyonundan bahsetmiyoruz...

Wordle, kısa süre içerisinde lügatımıza eklediğimiz bir kelime haline geldi. Bu kelime oyunu çılgınlığı bir noktada o kadar büyüdü ki, sizlere bu çılgınlığınızı dindirebilecek Wordle türevlerini listelemek durumunda (!) kaldık. Fakat bu kez Wordle kelimesine yepyeni bir anlam kazandırmaya geliyoruz.

Daha önce pek çok türevini gördüğümüz Wordle, aslında Minedle adında bir mayın tarlası klonuna sahip. Fakat bu kez sizlere tam teşekküllü bir Wordle/Minecraft versiyonundan bahsediyoruz. Hayır, bahsettiğimiz şey bir tarayıcı oyunu değil. Bahsettiğimiz şey bir mod ve Minecraft'ta Wordle oynamanızı sağlıyor.

Çalışan bir bilgisayar, hatta Doom oynatan bir sistem bile gördük Minecraft'ın içerisinde. Yaratıcılığın son damlasına kadar kullanıldığı oyun her zaman dikkatimizi çekiyor olsa da Wordle modu bir hayli ilginç. Yapım videosunda detaylandırılan mod için ciddi bir matematik kullanılmış. Urgle_gurgle isimli yaratıcı asıl problemin her 24 saatte yeni bir kelime belirlenmesi olduğunu belirtiyor.

Çeşitli şifreleme metotları ile kelimeleri gizlemeyi de başaran dostumuz, oyuna bir lider tablosu eklemeyi de ihmal etmemiş...

YORUMLAR
Parolamı Unuttum