X-Men: Dark Phoenix'in Yeni Fragmanı, Tüm X-Men Filmlerini Onore Etmiş

Phoenix yükseliyor

Disney-Fox anlaşması sonrası X-Men filmlerinin yeni yuvası Disney yani MCU olacak. Sonunda X-Men karakterleri evlerine dönüyor, Marvel karakterleriyle bir araya gelme şansını yakalıyor. Tabii bu birleşmeyi görmemiz oldukça zaman alacak ama gerçekleştiği zaman umuyorum ki hepimiz bundan büyük keyif duyacağız. Yakın dönemin en büyük eğlence sektörü anlaşması sonrası çıkacak olan son X-Men filmi Dark Phoenix, yeni fragmanıyla tüm eski filmlere selam çakmış, Fox'un X-Men evrenini onore etmiş.

Fragmanın Hugh Jackman'ın canlandırdığı Wolverine karakteriyle başlaması Logan'ı ne kadar özleyeceğimi tekrar hatırlattı. Zaten fragman boyunca oldukça güzel Wolverine sahneleri kullanılmış. Onun dışında eski ve yeni Magneto, Charles Xavier, Storm gibi karakterler de karşımıza çıkıyor. Filmin kendisi çok fazla heyecan yaratmasa da bu fragman beni biraz heyecanlandırdı. Özellikle eski filmlerden kesitler görmek, fragmanın buna göre şekillenmesi fragmanı oldukça değerli kılmış. bu zamana kadar çıkmış en başarılı Dark Phoenix fragmanı olduğunu düşünüyorum. 

"20 yıl önce, bir film bizlere gösterdi ki bizi farklı kılan şeyler aynı zamanda bizleri kahraman yapan şeyler." cümlesi X-Men evreni için harika bir özet olmuş. Özellikle işin çizgi roman kısmında X-Men'in verdiği politik mesajlar, ayrımcılığa karşı tutuşu ve tabii ki oldukça derin karakterleri X-Men'i çizgi roman külliyatında ayrı bir yere koymayı başarıyor. Bu politik etmenler Fox filmlerinde pek karşımıza çıkmadı ama yine de güzel nüanslar görmeyi başardık, Disney'in bu alanda daha aktif bir politika izleyeceğini düşünüyorum. Fakat umuyorum ki bu işi abartmazlar, işin aksiyon kısmından ödün vermeden bu mesajları verebilmek X-Men'in en büyük alametifarikalarından birisi.

Yönetmenliğini Simon Kinberg'in yapacağı ve başrollerinde Sophie Turner, James McAvoy, Michael Fassbender ve Nicholas Hoult gibi isimlerin bulunduğu X-Men: Dark Phoenix, 7 Haziran'da vizyona girecek. Bakalım Fox, elindeki Son X-Men filmiyle 20 senedir işlediği evrenine en azından bu fragman kadar güzel bir veda yapabilecek mi?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum