Xbox One Ülkemize ve Asya'ya Geç Gelecek!

“Kendi topuklarına sıktılar” diye bir söz var ya hani şu sıra çok kullanılan…

Microsoft Xbox’ı pazarlama konusunda her zaman Amerika’yı (birazda Avrupa’yı)ön planda tutmuştur burası bir gerçek. Ama eninde sonunda diğer ülkelerde Xbox 360 ve Xbox Live ile hizmet vermeye başlamış olmaları(artık 360 da resmi olarak geldiği için özellikle ülkemizde) yeni konsolun çıkar çıkmaz ulaşılabileceği algısını oluşturmuştu. Hatta Asya’da deli gibi ön sipariş alınmaya başlanmıştı.

Sonra Microsoft’tan bir açıklama geldi; Xbox One 2014 Kasım ayına, yani konsolun Amerika ve Avrupa çıkışından tam 1 yıl sonraya kadar Xbox One Asya’ya gelmeyecek. Ve konsolun internetten kontrol gereksinimini göz önüne alırsak bu ülkelerde kullanmak mümkün olmayacak(Tabi bir zamanlar ülkemizde yapıldığı gibi farklı ülkedenmiş gibi Xbox Live hesabı alıp kullanmak mümkün değilse). Bunun sebebi ise söylenene göre Kinect sensörünün Asya’daki küçük oturma odalarında problem çıkarması ve Microsoft Xbox One’ı buraya uyarlayana kadar Halo’nun gazıyla E3’te tanıtılan yeni Xbox 360’ı satmayı planlıyor. Konsolun Japonya’daki çıkış tarihi ise henüz kararlaştırılmış değil.

Şimdi ise Xbox One’ın çıkış anında hizmete gireceği 20 civarında ülke açıklanmış durumda ve aralarında ülkemiz yok. Tam liste ise şu şekilde; ABD, Almanya, Avustralya, Avusturya, Belçika, Birleşik Krallık, Brezilya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İrlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Kanada, Meksika, Norveç, Rusya.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum