Xbox One'dan VR Ve Hololens Açılımı

Valve VR, Oculus Rift ve Hololens ile garip bir birliktelik.

Sony konferansı çıkana kadar, Xbox One bombayı patlatmış gibi görünüyor: Xbox One ve Valve'ın VR deneyimi HTC Vive arasında sıkı bir birliktelik var.

Evet, daha önce Oculus Rift ve Xbox One kontrol kolu arasındaki ilişkinin ötesinde, şimdi de böyle bir açıklama geldi. Detaylar belli değil daha, sonuçta hangi oyunların VR'a uygun olacağı, HTV ve Valve'ın çalıştığı donanımlardan hangilerinin konsolda kullanılabilir olacağı, performansı gibi birçok şey belirsiz. Ama bu büyük bir açıklama.

Diğer bir konu ise, Oculus Rift ile Xbox One'ın anlaşmasının daha da detaylı olması. Xbox One oyunları, Oculus Rift desteği sunacak! Ama bunu Windows 10 üstünden yapacak. Bir nevi streaming yani. Bu konunun detayları da belirsiz.

Son olarak Hololens'e gelelim. Xbox One ile olan birlikteliğinin detayları (evet bu konuda da ) tam açıklanmadı ama sahnede Minecraft ve Hololens'in yapabilecekleri gösterildi. Üstelik Xbox One üzerinden değil, Microsoft Surface üzerinden yapıldı bu tanıtım. Duvarda bir ekran gibi kullanmakla başlanan demo, daha sonradan bir sehpanın üstüne yerleştirilen üç boyutlu Minecraft dünyasına dönüştü. İki kişinin oyunu bir nevi ortak oldu, birisi birinci kişi görüntüsünden (Surface tablet kullanarak) oynarken diğeri de Hololens eşliğinde üç boyutlu şekilde dünyayı gözlemleyebilme ve müdahalelerde bulunabilme şansına erişti.

Tam detaylar açıklanınca tekrar üstünden geçeceğiz tabii tüm bu ortaklıkların, ama görünüşe göre ister PC'de, ister Xbox One'da kullanabileceğimiz HTV Vive ve Oculus Rift'e yarım destekle birlikte Xbox One güçlü geliyor önümüzdeki aylarda. Tabii ben Hololens'e kafayı takmış birisi olarak Minecraft demosunun yeteri kadar etkileyici olduğunu söylerek sahneden çekileceğim.

Sony konferansı 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum