Xbox One ve Wii U Türkiye'ye Resmi Olarak Gelecek Mi?

Yeni neslin Türkiye durumu, resmi ağızlardan bilgilerle sizlerle.

Playstation 4 Türkiye'de resmi olarak piyasaya çıktı, yeni nesil ülkemize böylece ulaşmış oldu. Peki ya yeni neslin diğer konsollarının akibeti ne olacak? Xbox One'ın tüm dünyada sadece 13 ülkede çıkmış olması bayağı bir soru işareti doğuruyor Türkiye'deki geleceği için.

MICROSOFT

 

Bunu araştırmak için ilk önce Microsoft Türkiye'den Behice Funda'ya ulaşıp aşağıdaki soruları sordum:

1- Xbox 360 Türkiye'ye girdikten sonraki dönemde, Xbox One'ın da duyurulmasıyla birlikte bir sessizlik hakim. Xbox Türkiye ürün müdürünün görevinden ayrıldığını ve henüz yerinin doldurulmadığını biliyoruz. Acaba Xbox Türkiye olarak faaliyetlerinizde bir değişiklik olacak mı?

2- Xbox One'ın Türkiye'ye resmi olarak tahmini giriş tarihi nedir?

3- Xbox One girmeden önce, oyunlarını getirmeyi düşünüyor musunuz?

Behice Funda'nın yanıtı:
Eğlence konsollarının geleceğini değiştiren Xbox One lansmanı tüm dünyada olduğu gibi bizde de büyük heyecan yarattı, bunu görmek gerçekten çok güzel. Bilidğiniz gibi Microsoft, dünyanın 112 ülkesinde faaliyet gösteriyor, Xbox 360 ise Türkiye’nin de içlerinde yer aldığı 45 ülkede tüketicilere resmi olarak sunuluyor. Xbox One’ın lansmanı ile birlikte 13 ülkede satışa sunuldu. Diğer ülkelerdeki satışına ise Xbox One tecrübesinin dört dörtlük yaşanabileceği her türlü lokalizasyon ve içeriğin hazırlanması ile birlikte kademeli olarak devam edilecek, ancak bu tarihler şu anda belli değil.

Xbox One daha önce benzerine rastlanmamış bir deneyim sunmak üzere geliştirildi, lansmanın yapılmadığı ülkelere resmi olmayan yollardan giren cihazlar maalesef bu deneyimi iyi bir şekilde yansıtmayacaktır.

Biz de Microsoft Türkiye olarak, Xbox One lansmanı şu anda gerçekleşmeyen diğer Xbox ülkeleri ile birlikte Xbox 360’ın yepyeni özellikleri, oyunları ile birlikte heyecanlı ve keyifli bir şekilde Xbox tutkunları ile buluşmaya devam ediyoruz. Bizim planlarımızda herhangi bir değişiklik söz konusu değil.

Microsoft kanadından gelen cevap "biz de Xbox One'ın ülkemize ne zaman geleceğini bilmiyoruz" demenin PR'casıydı.

NINTENDO

Peki ya Nintendo? Firmanın Türkiye, Yunanistan ve Rusya sorumlusu Takashi Takemura'yla irtibata geçtik ve aşağıdaki soruları sorduk:

 1- Nortec Eurasia kapandıktan sonra, Nintendo Türkiye'de sahipsiz kaldı. Konsol sahipleri hala e-Shop üzerinden oyun alabiliyorlar, ancak Türkiye'de Nintendo için yeni bir dağıtıcı görme ihtimalimiz var mı? Bu konuyla ilgili herhangi bir firmayla görüşüyor musunuz?

2- Nintendo olarak Türkiye pazarında potansiye görüyor musunuz?

3- Halihazırda bir Nintendo konsolu olan Türk kullanıcılar teknik bir sorunda kiminle irtibata geçmeli?

Takashi Takemura şu cevabı verdi:

"Türkiye Nintendo için büyük fırsatların olduğu bir pazar ve yeni ürünlerimizi Türkiye pazarına getirmenin yeni yollarını arıyoruz. Ama şu anda bir duyuru yapabilecek durumda değiliz. Türkiye'deki  kullanıcılarımızın müşteri hizmetlerimizden faydalanabilmesi için çalışmaya devam ediyoruz. Bu türden tüm istekler için www.nintendo.com.tr adresini ziyaret edebilirler."

Bay Takemura'yı yeni bir distribütörle ilgili bir soruyla daha sıkıştırınca "kusura bakmayın, bir önceki mailimden daha fazla bilgiyi paylaşamıyorum" dedi. Bu acaba birkaç potansiyel firmayla birden görüştüklerini mi gösteriyor, bunu zamanla göreceğiz.

Nintendo ve Xbox cephesinde de belirsizlik sürüyor gördüğünüz üzere. Şu anda resmi olarak Türkiye'de bulunan tek konsol olması PS4'ün ülkemizdeki konumunu daha da güçlendirecek gibi, ancak 3 büyükler arasında tatlı bir rekabet olması biz oyunculara bayağı yarardı. Siz ne dersiniz?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum