Xbox Series X'in Türkiye Fiyatında İndirime Gidildi

Xbox Series S ise aynı

Kasım ayında yeni nesil konsollarla buluşacağız ve uzunca bir süre gerek Microsoft, gerekse Sony fiyat konusunda birbirini kolladı durdu. Fiyatlarını önce Microsoft açıkladı, ardındansa Sony. Sonrasında biz Türk oyuncular olarak yeni bir bekleyişe başladık çünkü tüm dünyada belli olan fiyatlar, ülkemizde belli değildi. Sonuçta değişken vergi oranları ve yarın ne olacağı belli olmayan kur yüzünden erkenden fiyat açıklamak pek de kolay olmuyor.

İlk olarak Microsoft, Xbox Series X ve S'nin fiyatlarını açıkladı ve gördük ki 500$'lık Xbox Series X'in bizdeki satış fiyatı 9300 TL, 400$'lık Xbox Series S'nin satış fiyatı ise 5400 TL olarak belirlenmiş.

Bir süre sonra Sony'den de açıklama geldi ve yine 500$'lık PlayStation 5'in fiyatı 8300 lira olarak açıklandı.

Her ikisi de 500$ olan, aynı vergi ve kurlara tabii olan iki konsol arasında 1000 lira fark olmasını PlayStation 5'in lehine bir gelişme olarak görmüştük ki Microsoft bugün Xbox Series X'in fiyatında güncellemeye gitti.

Yetkili satıcılardan Vatan Bilgisayar'daki listelemeye göre Xbox Series X de artık aynı PlayStation 5 gibi 8300 TL'ye satılıyor. Aynı fiyat Mediamarkt ve Hepsiburada gibi diğer satıcılarda da geçerli.

Bu fiyatlarda önümüzdeki günlerde yine bir oynama olur mu, aşağı yönlü bir güncelleme görür müyüz, takipteyiz.

YORUMLAR
allalla
22 Ekim 2020 17:48

Minik olanı da 1000 TL ucuzlatmaları gerek. 

Parolamı Unuttum