Xbox Series X'in Yükleme Sürelerine Dair İlk Net Bilgiler Geldi

Xbox One X ile kıyaslanamaz bile

Dün Microsoft'un ambargoyu kaldırmasıyla birlikte Xbox Series X için ilk 'hands-on' yazılar yayınlanmaya başlandı. Bunlar henüz Xbox Series X incelemeleri değil, daha çok bazı özelliklerin bizzat test edilip paylaşılmasını istemiş Microsoft ve yükleme süreleri de bu özelliklerden biri.

The Verge'in yayınladığı Xbox Series X ilk bakışının da önemli bir kısmı cihazın yükleme sürelerine odaklanmış ve bu detaylı izlenim kısmında gördüğümüz sayılar, yeni nesilde yükleme sürelerinin ciddi anlamda tarih olacağı anlamına geliyor.

Optimize olsun ya da olmasın, denenen tüm oyunlarda Xbox One X'e kıyasla inanılmaz bir hız var ve tabii ki bu hızın en önemli sebebi de kullanılan SSD diskin kalitesi. Ama optimizasyon olmadan bile bu sayılara ulaşılmış olması, yeni nesilde konsolun açılışından tutun da oyunların yüklenmesine kadar pek çok alanda zamandan ciddi anlamda tasarruf edeceğimizi gösteriyor.

Xbox Series X'in ilk açılışı yaklaşık 20 saniye sürüyor, Xbox One X'te bu süre 1 dakikanın üzerindeydi. Uyku modundan geri dönüş ise 3 saniye civarında.

Red Dead Redemption 2'nin yüklenmesi Xbox One X'te 2 dakika 8 saniye sürerken, Xbox Series X'te bu süre 38 saniye.

Control'ün yüklenme süresi 58 saniyeden 10 saniyeye, Final Fantasy XV 1 dakika 11 saniyeden, 13 saniyeye, The Outer Worlds ise 43 saniyeden 11 saniyeye düşmüş.

Destiny 2'de bir gezegenin yüklenme süresi Series X'te yaklaşık 30 saniyeyken (ki Destiny 2 de uzun yükleme süreleriyle ünlü), Xbox One X'te bu işlem bir dakikanın bir hayli üzerinde sürüyor.

Xbox Series X'i test edenler özellikle de Hızlı Devam Etme sistemini çok başarılı bulmuşlar, Geoff Keighley bu özellikle oyunlar arasında aktif olarak geçiş yapmanın aynı bilgisayardaki Alt-Tab gibi olduğunu söylüyor. Aynı anda 7-8 oyuna kadar tam olarak kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz geçiş yaparak. Bu da çok sağlam bir özellik.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum