Xbox Series X'te Hangi Portların Bulunduğu Belli Oldu

AMD'nin verdiği bilgiler doğru değildi

AMD, CES 2020'deki sunumunda Xbox Series X görselleri göstermişti ve bu görsellerde konsolda 2 tane HDMI, 2 tane USB-C ve bir de S/PDIF portu olduğu görünüyordu. Elbette özellikle de USB-C kısmı heyecan yarattı bazı oyuncular arasında. Ama sonrasında Microsoft bir açıklama yaparak AMD'nin gösterdiği görsellerin, bir başka sitenin yapmış olduğu render'lar olduğunu ve gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Bunun ardından yeni Microsoft konsoluna dair içeriden gelen bilgiler konsolda hangi portların bulunacağını da öğrenmemizi sağladı. Thurrott.com'un özel haberine göre konsolun arka kısmında iki tane USB-A portu (Super Speed), bir tane Ethernet, bir tane HDMI, bir tane optik ses ve bir de güç girişi yer alıyor. Ayrıca konsolun ön tarafında da ayrı bir USB-A portu bulunuyor.

Ayrıca konsolun arka kısmında ekstra bir port daha bulunuyormuş ama bu portun geliştirici kitlerine özel olduğu düşünülüyor ve hakkında da bilgi verilmemiş. Her ne kadar üstüne basılarak "bu tasarımın final olmadığı ve değişme ihtimalinin bulunduğu" söylense de, konsolun çıkışına çok da uzun bir süre kalmadığını düşünürsek tasarımın kesinleşmiş olduğunu varsayabiliriz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum