Xbox Taiwan, PlayStation 5'in Büyüklüğüyle Dalga Geçti

Eğlenceli atışmalar

PlayStation dün bir "PlayStation 5'in içini açma videosu" yayınlamıştı. Videoyu izlerken siz ne düşündünüz bilmem ama konsolun büyüklüğü gerçekten de dikkat çekiciydi; hatta aramızda "acaba konsol mu büyük, yoksa parçalara ayırma işlemini yapan Yasuhiro Ootori mi küçük" diye sorular da geçti. Yani şurası bir gerçek ki PlayStation 5 son yıllarda gördüğümüz en büyük konsol ve özellikle yeni neslin diğer konsollarıyla kıyaslandığında bu fark daha da net biçimde ortaya çıkıyor.

Digital Edition versiyonu normal versiyondan biraz daha ince olsa da, yine de her iki Xbox Series konsolundan da bir hayli büyük bir konsol PlayStation 5. Ve bu özelliği de esprilerin hedefinde olmasına neden oluyor.

Xbox Taiwan, Instagram hesabında paylaştığı görsel ile isim vermeden PlayStation 5 ile dalgasını geçmiş. Resimde Xbox Series X ve Xbox Series S arasında yükselen bir gökdelen görüyoruz ve bu gökdelen ciddi anlamda PlayStation 5'in şekline benziyor :) Verilen mesaj açık, Xbox Series konsollarının büyüklüğü kabul edilebilir ölçüdeyken PlayStation 5 yanlarında bir gökdelen gibi kalıyor.

Elbette bunlar firmalar arasındaki tatlı atışmalar. PlayStation 5 videosunda konsolu yatay hale getirmek için yapmamız gerekenleri de görmüştük. Vidayı söküp konsolu panele yatay yatırmak, sonra da vidayı özel bir haznenin içine gizlemek gerekiyordu. Xbox UK Twitter hesabı da "Xbox Series X'i dikeyden yataya nasıl geçirirsiniz" görseli paylaştı ve tek yapmanız gereken konsolu yatırmak mesajı verdi mesela :) Sonrasında mesajı sildiler ama aslında bu da güzel bir espriydi.

Her iki mesajda da PlayStation 5'in ismi verilmiyor, ama ilk bakışta hedefin ne olduğunu anlayabiliyorsunuz. Bu da işin eğlencesi işte.

YORUMLAR
cavegamer3530
9 Ekim 2020 09:35

Isınmasın diye kocaman heatsink koymuş adamlar fanı benimkinin kafası kadar tabi büyük olur 

tezgelegemen
8 Ekim 2020 20:51

Minimalistlik de bir yere kadar, Xbox şimdiye kadar gördüğüm en çirkin konsolu yaptı. PS büyük olabilir ama kapladığı alan hesabı yapıldığında Xbox fark atar gibi görünüyor.

Parolamı Unuttum