Yakuza'nın Yapımcısı GTA V'i Sevmiyor Olabilir, Ama Saygı Duyuyor

Sevmek ile iyi olduğunu düşünmek arasındaki fark

Yakuza serisinin başındaki adam Toshihiro Nagoshi yılın oyununun GTA V olduğunu düşünüyor.

Bu şu açıdan ilginç; Nagoshi 2011 yılında şu sözleri sarf etmişti: "Oyunlarda çeşitli eğilimler olmasını anlayabiliyorum ama GTA'dan nefret ediyorum. Öldürmenin ve suç işlemenin eğlenceli bir şekilde resmedilmesini hoş karşılayamıyorum."

Yakuza serisinin bu konuda nasıl bir yerde durduğu konusunda yapılabilecek yorumları bir kenara koyalım ve günümüze dönüp Noagoshi'nin "2013'te sizi en çok etkileyen oyun nedir?" sorusuna verdiği cevaba göz atalım: "2013'te gözüme takılan birçok oyun oldu fakat büyüklük ve orijinallik açısından üst düzey olan oyunlara daha yakınımdır, bu yüzden GTA V diyorum."

"Yalnızca bu da değil, itiraf etmem gerekirse eğlence sektöründeki filmler ve çizgi romanlar da dahil bütün ürünler düşünüldüğünde GTA V'in satış rekorları kırmasından etkilendim. Rockstar'ın devasa yatırımının arkasında ne yaptığını bilen bir strateji vardı ve bir bütün olarak baktığınızda , içerik olarak, teknoloji olarak ve ticari olarak tek diyebileceğim 'mükemmel' olduğu."

Görünüşe göre Nagoshi "sevdiği oyun" ile "en iyi olduğunu düşündüğü oyun" arasındaki farkı bilen insanlardan. Saygılar..

YORUMLAR
Parolamı Unuttum