Yeni Bir Solo Filmi Disney'in Planları Arasında Yer Almıyor

Bir şansı daha hak ediyor mu?

Disney, yeni bir Star Wars üçlemesiyle karşımıza çıkmaya karar verdiğinde bir başka çılgın planı daha vardı, o da her sene bir Star Wars filmini vizyona sokmaktı. Bunun için 2016 yılında Rogue One ve 2018 yılında Han Solo filmleriyle karşımıza çıktı. Ancak hem üçlemenin kalitesi hem de bu ara filmlerin kalitesi hayranları tatmin etmeyi başarmadı. Zaten Solo filmi gişede de çakılınca Disney yan film yapma kararından ve çılgın projesinden vaz geçmiş oldu. Ancak yeni nesil Han Solo için başka şeyler gündemde yer alıyordu.

Han Solo filmi için özellikle yapım aşaması çok sancılı geçti. Film çok sayıda yeniden çekim yapmak zorunda kaldı ve tüm bunlar filmin bütçesini 275 milyon dolara çıkarttı. Ancak filmin gişede dünya genelinde sadece 393 milyon dolar kazanması Disney'i büyük bir hayal kırıklığına uğrattı. Bu aşamadan sonra Disney+ üzerinden dizilerle yan Star Wars hikayelerinin anlatılmasına karar verildi. Hatta şu an ön hazırlıkları devam eden Obi-Wan Kenobi dizisi de aslında bir yan film olarak karşımıza çıkacaktı ama Solo'nun gişe hasılatı bunu engellemiş oldu.

Disney'in ilk etaptaki yeni Solo filmi planı Disney+ içindi hatta yayın servisi açılmadan önce Solo 2'nin geleceğine kesin gözüyle bakılıyordu. Tabii aradan çok uzun bir zaman geçti ve Disney bu kararından vazgeçti. Filmin yazarlarından Jon Kasdan, "Şu an kimsenin bir Solo devam filmi için uğraştığını sanmıyorum. Ayrıca böyle bir filmi satmak oldukça zor olacaktır ve Disney+'nın Star Wars durumu oldukça planlı gözüküyor. Ben artık önümüzdeki dönemlere bakıyorum." diyerek Disney'in bir girişimi olmadığını doğruladı. Film gişede çakışsa da aldığı yorumlar o kadar da kötü değildi; ortalama yorumlar alan Solo, Disney'in Star Wars üçlemesi filmlerinden daha kötü değildi. 
 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum