Deneyimli Ellerden Yeni Bir Oyun Geliyor: Outrise

Bu projede umut ihtimali var.

Arkasında Ubisoft, Crytek ve Adhesive Games’den insanların bulunduğu bir oyun var. Adı Outrise, amacı iki büyük hiti, Shadow of the Colossus ve Left 4 Dead’i aynı potada eritebilmek.  Peki nasıl? Dev robotlarla biri karşı karşıya getirerek.

Dev robotları severiz biz. Hem de çok.

Projenin başındaki isim James Wearing, Polygon ile yaptığı röportajda oyuna dair bilgiler paylaştı bizimle. Oyunun hikâyesi bizi 2094 yılına, dünyanın United States Federation adlı dünyadaki ekonomik düzenin son temsilcisini yöneten bir kurumun olduğu zamana yolluyor. Outrise ise, o dönemde bulunan bir hactivist grup ve amaçları USF’yi dev robotlarıyla dize getirebilmek.

İşin oynanış kısmıysa bizi 16 kişilik takımlar olarak dev robotları ortadan kaldıracağımız haritalardan oluşuyor. Yaklaşık bir yıldır kendi zamanlarından ayırarak bu projede çalışan insanlar, işi ciddi bir seviyeye taşıyorlar artık.

Ortada resmi bir stüdyo ismi yok daha, ekibin bütçesi ise sıkıntılı. Tahminen yakınlarda bir Kickstarter projesinde görebiliriz kendilerini. Ama gerek Kickstarter olsun, gerek kişisel bir destek, gelecek için büyük hayalleri var Wearing ve ekibinin.

Bu noktada en çok merak edileni, boss dövüşlerinin “vur ha vur” mantığının ötesine, yani Shadow of the Colossus’un kalitesine ulaşıp ulaşmayacak olması. O hallolsun da, gerisini çözeriz bir şekilde.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum