Yeni Star Wars Filmleri Son Üçlemenin Devamında Geçecek

Ara dönemlerden sıkılıp, yeni dönemlerden korkanlara

Star Wars kutlamalarının ardından gelecek dönemdeki galaksi haritası da biraz netleşmiş oldu. Son üçlemenin büyük hayal kırıklığı Disney/Lucasfilm ortaklığını daha başarılı oldukları dizilere yoğunlaştırmış durumda. Ancak kaçınılamaz bir şekilde ilerleyen dönemlerde Star Wars filmleri de izleyeceğiz. Hatta sadece şu an bilinen en az altı farklı Star Wars filmi yolda. Bunlardan üç tanesi Rian Johnson üçlemesi. Diğerleri ise Kevin Feige'in yapımcılığını üstlendiği proje, Taika Waititi'nin filmi ve Patty Jenkins'in Rogue Squadron filmi. 

Bu altı filmin yanı sıra daha fazla filmi de izleyeceğimizi biliyoruz. Ancak dizilerde ara dönemleri konu alan Lucasfilm filmlerle birlikte Skywalker Saga'nın sonrasına yani 9. filmin sonrasına gitmeye hazırlanıyor. Lucasfilm başkanı Kathleen Kennedy, "Film takvimimize baktığımız zaman, mevcut devam filmlerinin ötesine geçmeye hazırlandığımızı görüyoruz. Devam filmlerinin geçtiği dönemin ötesine gitmeyi istiyoruz, tam olarak konsantre olduğumuz boşluk burası." diyerek yeni dönem için bir ışık yakmayı başardı.

Ancak mevcut filmleri düşününce bu hoş gelen ışık bir anda bambaşka bir şey de çıkabilir... Tabii artık Dave Filoni ve Jon Favreau ile birlikte hayranları mutlu etme konusunda çok daha tecrübeli ve başarılı bir Disney tarafı var. Eğer bu filmler sadece Kennedy'nin eline bırakılmazsa ve Filoni&Favreau ikilisi her aşamada en azından yol gösterici olarak görev alırsa çok daha şahane filmler izleyebiliriz. Şimdilik ufuktaki Star Wars filmleriyle ilgili çok fazla detay bilmiyoruz ama görünüşe göre Taika Waititi usulü Star Wars bu yapımlar arasında ilk izleyeceğimiz film olacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum