'Yeni Xbox, Sadece Bir Oyun Konsolu Olmalı!'

Peter Molyneux'ye göre yeni Xbox, bağlanabilirlik ve ev eğlencesinden ziyade oyunlara odaklanmalı.

Eski Microsoft Kreatif Direktörü Peter Molyneux, bir söyleşide yeni Xbox hakkındaki düşüncelerini aktarmış. Sözlerine, yeni Xbox'ın kendisi için son derece heyecan verici bir cihaz olduğundan dem vurarak başlayan Molyneux'nün eski çalışma arkadaşlarına inancı tam.

"Ortaya çıkacak şeyin beni şaşırtacağına kesinlikle inanıyorum. Çünkü Microsoft'tayken, takımın bu yeni konsol için neler planladığını biliyordum. Basın açıklamasına çok iyi bir şekilde hazırlandıklarına da emimin. Ancak beni asıl heyecanlandıran şey, konsolun kendisi ve içinde bulunduğumuz bu dünyada nasıl varolacağını görmek. Acaba yeni Xbox, bağlanabilirliğin ve taşınabilirliğin bu kadar had safhada olduğu yeni dünya düzenine mi uyum sağlayacak; yoksa atalarının izinden gidip, tüm bunları bir kenara bırakarak sadece oyunları mı temeline alacak?" diyen Molyneux, bir oyuncu olarak kesinlikle ikincisini tercih edeceğini söyledi.

22cans'ın patronu, bunun yanı sıra konsolun bir ev eğlence sistemi olması fikrine de karşı. Facebook ya da Netflix'e bağlanmanın binbir türlü yolu olduğunu söyleyen Molyneux, "Ben bir oyuncuyum ve bu sistemde sadece mükemmel kalitede oyunlar oynamak istiyorum." diyor.

Her şeyi yapmaya çalışırken hiçbir şey yapamayan "hepsi-bir-arada" sistemlerden ben de hazzetmediğim için Molineux'ye katılmamam elde değil. Elbette Xbox için her şeyi bir arada yapmaya çalışan bir sistem diyemeyiz, sonuçta ne olursa olsun bu bir oyun konsolu. Ancak olmayacağını bilsem de, "sadece" oyun konsolu olmasını ben de isterim elbette.

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum