Yoshinori Kitase: ''Bir Gün Final Fantasy VII'yi Yeniden Yaparsam Bu Hayatımın Projesi Olur''

Bir gün mutlaka...

Final Fantasy markasının arkasındaki en önemli isimlerden, serinin en iyi oyunlarında yönetmenlik, senaryo yazarlığı, yapımcılık gibi görevler almış Yoshinori Kitase serinin hayranlarının yoğun Final Fantasy VII yeniden yapımı isteklerine Eurogamer'a verdiği röportajda yanıt verdi:

"Dürüstçe söyleyebilirim ki yapmayı çok isterim. Yani kişisel olarak bana 'yapmak ister misin?' diye sorsanız, evet isterim. Kesinlikle. Yalan yok. Ama şu konuda bana inanmalısınız ki bunun için çok fazla şeyin gerçekleşmesi gerekiyor."

"Çalışanların uygunluğu ve bütçe en önemli iki faktör. Ben yapmak istediğimi öylesine söylüyorum ama bu büyük sorumluluğun altına girmek için hazır hissedecek kadar kendimi motive etmem de gerekir."

"Bu üç faktör aynı anda olumlu olabilir mi bilmiyorum. Bir sürü büyük kutuya tik atmanız gerekiyor. Olma ihtimali yok diyemem ama olması için birçok şeyin gerçekleşmesi gerek. Ama eğer bir gün bu işin altına girersem yaptığım en büyük proje olur. Hayatımın işi olur. Bu yüzden mutlu olabileceğim bir iş çıkarabilmek için mümkün olduğunca fazla motive olmam gerek. Bu benim için çok büyük bir şey çünkü."

Fazla yorum yapacak bir şey yok, durum bu. Ama motivasyon meselesi bir kenara, koskoca Square-Enix, koskoca Yoshinori Kitase'ye çalışan ve bütçe ayıramayacaksa hoş değil. Hem de böylesine yüksek kâr kazandırma ihtimali yüksek olan bir proje için.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum