Yüzüklerin Efendisi Dizisi De Yeni Zelanda'da Çekilecek

Filmin izinden gidiyor

Amazon'un devasa bütçeli Yüzüklerin Efendisi dizisi de, aynı Peter Jackson'ın film üçlemesi gibi Yeni Zelanda'da çekilecek.

İlk olarak dizinin resmi Twitter hesabından sadece bir Yeni Zelanda bayrağı paylaşıldı. Ardındansa Amazon bu bilgiyi teyit ederek dizinin Yeni Zelanda'da çekileceğini duyurdu.

Dizinin yürütücü ve yapımcıları J.D. Payne ve Patrick McKay, "Orta Dünya'nın İkinci Çağı'nın ilkel güzelliğini hayata geçirmek için mekan arayışındayken içinde el değmemiş sahiller, ormanlar ve dağlar bulunan bir yer bulmamız gerektiğini biliyorduk, ancak bu bölgenin aynı zamanda dünya çapında setlere, stüdyolara, tecrübeli ve yetenekli zanaatkar ve personele ev sahipliği yapması gerekiyordu. Nihayet J.R.R. Tolkien'in Yüzüklrin Efendisi'ndeki hikayelerine dayanan dizimizin çekimleri için Yeni Zelanda'yı seçmiş olduğumuzu mutlulukla teyit edebiliyoruz" demişler.

Yeni Zelanda hükümeti de yapım öncesi aşamasında desteklerini esirgemiyormuş.

Daha önceden de dizinin çekimlerinin İskoçya'da yapılabileceği haberleri çıkmıştı. Dizinin bazı kısımlarının Yeni Zelanda dışında da çekilebileceği düşünülse de, aradaki büyük mesafe bu ihtimali biraz azaltıyor.

Yüzüklerin Efendisi dizisi Güç Yüzüklerinin dövülmesi, Sauron ve Elflerin savaşı, Yüzüktayflarının ortaya çıkışı, Numenor'un batışı gibi olayların meydana geldiği 3441 yıllık İkinci Çağ'da geçecek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum