Assassin’s Creed IV Satışları Bekleneni Vermedi

GTA’nın etkisi kolay kolay sönmeyecek.

Serinin yeniliklerle bezeli oyunu Assassin’s Creed IV: Black Flag çıktı piyasaya ama durumlar pek de iş açıcı görünmüyor. Serinin önceki oyununa göre satışlar %60 düşmüş durumda.

Üstelik, bu sıkıntının vurduğu tek seri Assassin’s Creed değil. Battlefield 4 de halefinden %69 daha az satmış. Konuya konsol nesilleri açısından baktığınızda, bu oyunlar iki nesle de çıkıyorlar. Daha iyi bir deneyim yaşamak isteyen ve konsolları ilk günde alacak olan oyuncular şimdilik bekliyor olabilirler. Ama analistlere göre, bu kişilerin sayısı terazinin kefelerini oynatacak miktarda değil.

Başka bir düşünce ise okları GTA V’e yöneltiyor. Analistlerden Dorian Bloch, GTA V oynayan oyuncuların başka bir AAA isme ihtiyaç duymadıklarının altını çiziyor. (Ben kefilim buna, benim için durum aynen bu –Sarp)

“Evet, yılbaşı döneminde Call of Duty ve Battlefield oyuncuları yeni nesil oyunlara odaklanacaktır ama, çoğunluk için bu geçerli değil.”

Peki siz ne düşünüyorsunuz? Bu oyunlar kendileri yeterince iyi olmadıkları için mi satamıyorlar, yoksa artık insanların burnundan getiren serilere dönüştükleri için mi? Veya analistlerin hedef gösterdiği gibi GTA oyun alışkanlıklarımızı altüst mü etti?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum