Oz Büyücüsü’nü Bir de McGee’nin Gözünden Görün; OZombie

Çarpıtılmış çocuk masallarını sevenler, Alice’e bir alternatif geliyor olabilir

Wizard of Oz’u, ya da ülkemizde bilinen adıyla Oz Büyücüsü'nü hepimiz hatırlarız sanırım. Kafayı masallarla bozmuş(iyi ki de bozmuş) firmamız Spicy Horse'un daha önceden üzerinde çalıştığını belirttiği Oz oyunu hakkında birkaç bilgi daha su yüzüne çıktı.

Oyunun resmi Facebook sayfasında belirtildiği üzere adı OZombie olacak. Firmanın bu ayın önceki günlerinde yaptığı açıklamada özellikle üzerinde durduğu nokta 2004’te yapım aşamasında Atari tarafından iptal edilen Oz oyununun bir benzeri ya da yenilenmiş versiyonu olmayacağı yönündeydi. OZombie’de göreceğimiz başlı başına karakterler Dorothy, Toto, Teneke Adam, Aslan ve Korkuluk. Oyun tabletlere, Windows’a, Mac’a ve Linux’a geliştiriliyor ve Oz’un 14 kitaplık serisini konu alacak. İsminden ve Alice’in ününden anladığımız kadarıyla kitaptaki gibi konu almayacağına emin olabiliriz tabi.

Spicy Horse an itibariyle Alice: Otherlands ve OZombie için iki Kickstarter Projesi yürütmekte ve hangisini geliştirilmede önceliğe sahip olacağı Electronic Arts’ın Alice lisansının sahibi olarak Otherlands’in geliştirilmesine izin verip vermemesine bakacak. McGee’nin Facebook’ta belirttiği üzere OZombie’nin hayran kitlesinin gücüne bağlı olarak öncelik ona da verilebilir.

“Aslında üzerinde düşündükçe ve sizlerden geribildirim aldıkça şahsi olarak Oz’a doğru daha çok yöneliyorum. Keşfedecek çok fazla eğlenceli şey, ilginç karakter ve mekân var. Bu mekânların için bu proje ya da bundan sonrakinde olmasa bile, başka bir projede Wonderland de olabilir.” -McGee

YORUMLAR
Parolamı Unuttum