Bard’s Tale IV’ten Olağanüstü Güzellikte Bir Video

Ozanın öyküsü kaldığı yerden devam ediyor

InXile Entertainment nostalji bombalarını bir bir patlatmaya ve yaşlı kurtlara kalp krizleri geçirtmeye devam ediyor. Önce Wasteland 2, ardından Tides Of Numenera derken şimdi de 30 yıllık eski dostumuz Bard’s Tale’i geri getirmeye hazırlanıyor. Ne diyelim? Kickstarter’ı bu işe alet eden Tim Schafer sağ olsun!

Geçen haberimizde pek çok ayrıntısıyla size tanıttığımız oyun Unreal Engine 4’le hazırlanıyor ve bugün yayınlanan bir videoyla grafik motorunun hünerlerine ilk elden şahit olma fırsatı yakalıyoruz.

Hemen bu noktada iki şeye dikkatinizi çekmek istiyorum. Birincisi videonun hemen altındaki “In-Engine” ibaresi. Yani izlediğiniz video oyun için kullanılan grafik motoruyla yapılmış yapılmasına ama bu “oyun içi grafik” olduğu anlamına gelmiyor kesinlikle. “Downgrade” tartışmalarına hedef olmamak için izlenmesi gereken, akıllıca bir yöntem… Tecrübe!

İkincisiyse bu oyunun 2004’te çıkan Bard’s Tale ile alakası olmaması (Ne gülmüştüm ona be!) Aksine, 1985 ve 1991 yılları arasında DOS için çıkan, birinci şahıs açısından oynanan Bard’s Tale serisinin devamı bu. Yani I’ın atasının atasının atası.

Oyun şu anda 1 milyon dolar barajını aşmış durumda. Eğer siz de destek vermek isterseniz hemen Kickstarter sayfasına uğrayabilirsiniz.

Meraklısına not: Videodaki şarkı ve şiir ünlü folk şarkıcısı Julie Fowlis tarafından yazılıp İskoç diline çevrilmiş.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum