Batman Ve Süpermen’in Hikayeleri Tepetaklak Oldu!

DC, bu kaçıncı değişim?

Çizgi-roman firmalarının, özellikle de Amerika kökenli olanların kahramanlarını bir öldürüp bir diriltmelerine çok uzuuuuuun bir zamandır aşinayız. Biz ne kadar çok itiraz edersek onlar da o kadar çok öldürüyorlar vesselam. Biz bunun travmasını hâlâ atlatamamışken bu sefer de geçmişleriyle oynamaya başlayıp her kahramana yüz çeşit köken hikâyesi ürettiler. Artık Lex Luthor sahiden de Smalville’de yaşayan bir genç miydi, Metropolis doğumlu ünlü bir işadamı mıydı, yoksa çılgın bir dahi mi… kendisi bile bilmiyor!

DC, Convergence ile başladığı yeniden yapılanmayı Divergence ile devam ettiriyor ve pek çok kahramanının fişini tekrar çekiyor. Bu aynı zamanda New 52 sürecinin de sonu olacak. Ama bu sefer her şeyi baştan başlatan bir hikâyeler silsilesi değil, pek çok köklü değişiklik bekliyor bizleri… Bundan nasibini alanların arasında Batman ve Süpermen de var.

(Yazının buradan sonraki kısmı bol miktarda spoiler içeriyor, uyarmadı demeyin).

Çizgi-romanları yakından takip edenlerin iyi bildiği gibi DC bundan 5 yıl önce, Batman’in 700’ncü sayısında, Bruce Wayne’i öldürüp yerine ilk Robin olan Dick Grayson’ı getirmişti. Ancak geçtiğimiz yıllarda New 52 adlı yeni bir seriye başlamış, Batman’in pelerinini de bir kez daha Bruce Wayne kuşanmıştı. Kara Şövalye’nin hayranları her ne kadar Grayson’ı sevseler de Bruce’a tekrar kavuşmaktan da mutluydu. Ama buraya kadarmış… çünkü Batman yine öldü!

Batman #40, Joker ile Kara Şövalye’nin birbirleriyle son kez kapışmasını konu alıyor ve ikilinin birlikte heyelan altında kalmasını resmediyordu. DC’nin Free Comic Book Day sırasında yayınladığı Divergence sayısına bakılırsa Batman 2 aydır ortalıkta yok ve Wayne şirketleri başka biri tarafından devralınmış durumda. Yani Batman öldü… ve yeni Batman ise robot benzeri yeni kıyafetiyle Komiser Gordon… 

Evet, doğru okudunuz. Yeni, bıyıksız Komiser Gordon, polis teşkilatına bağlı olarak çalışan yeni Batman oldu. Peki Dick Grayson ve diğerleri nerede? Alfred’e o elim olaydan sonra ne oldu? İşte bunları henüz bilmiyoruz.

Diğer yandan Süpermen daha farklı problemlerle boğuşmak zorunda. Bugüne kadar çizilmiş tüm Süpermen hikâyelerinde Çelik Adam’ın sevgili olarak karşımıza çıkan Lois Lane bu kez kalbinin değil, gazetecilik damarının sesini dinliyor ve Clark Kent’in aslında Süpermen olduğunu tüm dünyaya açıklıyor. Bunu takiben de Süpermen’i çok zorlu bir süreç izleyecekmiş gibi görünüyor; çünkü artık sürekli saldırı altında…

DC’nin iptal ettiği çizgi-romanların arasında Arkham Manor, Batman and Robin, Batwoman, Constantine, Earth 2, Green Lantern Corps, Justice League Dark, Justice League 3000, Red Lanterns, Supergirl, Swamp Thing ve Aquaman And The Others var.

DC bu tür değişiklikleri yeni okurlar kazanmak ve yeni hikâyeler anlatabilmek adına yaptığını söylüyor. Ama eskileri de kaybediyor bence bir yandan. Süpermen’in öyküsü kabul edilebilir, hatta merak uyandırıcı. Ama Batman… Bilemiyorum, galiba New 52 ile tekrar dönüş yaptığım Batman’e bir kez daha bay bay deme vaktim geldi.

Peki siz ne düşünüyorsunuz? Komiser Gordon’u yeni (ve robotik) bir batman olarak görmek ister misiniz? 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum