Battlefield 4 İçin 144 Hz Güncellemesi Geliyor

Sonunda sorunlar tamamen çözülecek mi?

Battlefield 3'ün başarısından sonra Battlefield 4'ü duyuran DICE önceki oyunun üstüne çıkmayı planlamıştı. Ancak işler umduğu gibi gitmedi. Türlü buglar ve bağlantı sorunları yüzünden oyunculardan ağır tepki gördü ve oyunun başarısına gölge düştü. Daha sonra türlü yamalarla sorunları çözmek için uğraşıp durdular ancak halen daha bazı oyuncular online'da doğru düzgün oynayamıyor. Rubberbanding ve geç tepki süresi pek çok oyuncunun yaşadığı sorunlar arasında. Neyse ki Battlefield 4'e gelecek yeni bir yamayla nihayet kalıcı bir çözüm getirecek.

Yeni yama ile Battlefield 4'ün sunucularına 144 Hz tickrate gelecekmiş. Neyin nesi bu diye soruyor olmalısınız. Tickrate için girdiğiniz sunucudaki oyunda yaptığınız her hareketin karşılığında sunucuya gönderilen paket veri diyebiliriz. Örnek olarak, tickrate hızı 100Hz olursa sunucuya 100 paket gönderilir ve saniyede 100 paket denetlenir. DICE'ın planladığı da bunu 144Hz'ye çıkartarak sunucuların cevap ve tepki süresini düzeltmek. Bu sayede ateş ettiğinizde kurşun karşı tarafa gecikmeli değil gerçek zamanında ulaşacak. Bu, sunuculardaki tepki süresini arttırarak daha duyarlı ve gerçekçi bir oynanış sağlayacak. 

DICE bu sorunu çözebilmek için Hardline'ı geliştiren Visceral Games'ten destek almış. Eğer bu sorun tamamen çözülürse sonunda rahatça Battlefield 4 oynayabileceğiz. Dilerseniz Westie adındaki bir YouTube kullanıcısının 144 Hz'in oyuna olan etkisini açıkladığı videoya bakabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum