Beklediğimiz Indie'ler - Songs of Conquest

90’ların klasik sıra tabanlı stratejilerinin ruhani takipçisi

[ Beklediğimiz Indie'ler köşemizde takip listemizde olan ve çıkmasını sabırsızlıkla beklediğimiz indie oyunları ilgi çekici beş maddede tanıtmaya çalışıyoruz. ]

Heroes of Might ve Magic III gibi 90'ların klasiklerinden esinlenen Songs of Conquest, bu türü özleyen oyuncuların gönlüne taht kurmaya hazırlanıyor. Kendisine şimdiden sıkı bir takipçi kitlesi oluşturmayı başarmış bu oyunla ilgili bildiklerimizi size 5 maddede özetleyeceğiz:

> 90’larda köşe başındaki her Sıra Tabanlı Strateji’de bulunan, günümüzdeyse “Azıcık daha RYO katalım içine, yan görev falan da sıkıştırırız” derken iyice unutulup giden bir detay bakın bu. (Sana diyorum King’s Bounty 2) Dıgıdık dıgıdık dolaşıp kaynak toplamak, krallığınıza hangi binaları dikeceğinize karar vermek, bu binalardan yeni askerler ve bonuslar almak… Bunlar hep unutulmuş ancak geri dönüyor olduğuna oldukça sevindiğim önemli değerlerimiz.

> Songs of Conquest’teki ilk seçimlerimizden biri de birbirinden farklı dört fraksiyon arasında olacak. Arleon, dağılmış bir krallığın baronluklardan oluşan ve tekrar gücünü kazanmaya çalışan bir kolu; Barya, krallığın zincirlerinden kurtulmuş ve bağımsız tüccarlardan oluşan bir devlet; Rana ise gizemli bir büyücü tarafından dağılmış halkları tekrar bir araya toplanmış sürüngenimsi bir ırk. Son olarak Loth Baronluğu’ysa İmparatorluk zamanındaki görkemine gerekirse ölüleri bile ayaklandırarak kavuşmaya niyetli, mistik bir baronluk.

> Oyunun en yoğun esin kaynağı Heroes of Might and Magic olunca kahramanlarımızın uzmanlıklarının da bu yönde olması şaşırtmamıştır herhalde. İsterseniz bileğinizin gücüne güvenin, isterseniz de oyunda “Wielder” olarak geçen büyücülerden biri olun, kahramanınızı nasıl geliştirdiğiniz oynayış şeklinizi de belirleyecek. Ha, tabii isterseniz biraz ondan biraz bundan anlayan bir karakter yapmak da mümkün…

> E bu türün olmazsa olmaz özelliklerden biri de harita editörü. Bizzat yapımcıların da kullandığı bu editör sayesinde oyun içi olayları tetikleyen sahneleri, kendi yazdığınız diyalogları, hangi müziğin çaldığını ve hatta hava durumu gibi şeyleri bile etkileyebileceksiniz.

> Madem kendi haritalarımızı yaratıyoruz, onları oturup arkadaşlarımızla birlikte oynamayalım mı yani? STS oyunlar uzun mesafeli oynamak için çok ideal olmasa da tek bilgisayar başına çöküp oynamak için de birebir şimdi. Yine “Aaa, ne zaman sabah oldu ya?” diyeceğimiz günler yakında olabilir.

SONGS OF CONQUEST

Tür: Sıra Tabanlı Strateji

Platform: PC

Yapım: Lavapotion

Dağıtım: Coffee Stain Publishing

Çıkış Tarihi: 2022

Steam Sayfası: Songs of Conquest

YORUMLAR
Parolamı Unuttum