Blitz Brigade – Mobil İnceleme

Mobile Team Fortress keyfi

Bir arenaya doluşup çeşitli şekillerde birbirimize kafa göz girme modeli ve bundan eğlence çıkarma yeteneği daha tarihin ilk günlerinden bu yana bünyemizde saklı. Kaçarı yok; oyun dünyasında da bu modeli oldukça seviyoruz. Kiminiz Unreal der, kiminiz Quake der, kiminiz Team Fortress 2 der de der... Bunların arasına ise artık bir de mobil ismi yazılması gerekiyor a dostlar. O da Gameloft’un son model oyunlarından Blitz Brigade oluyor şu aralar.

Arena tabanlı Blitz Brigade (BB) iki şekilde oyuncuyu başına kitliyor. Bunların ilki Training diğeri de bildiğimiz Online tarafı. Diyeceksiniz ki hikaye modu yok mu; yok. Ama Training adlı mod aslında bunu biraz gidermek için yapılmış. Bir dizi zor ana bölüme onlarca ufak bölümcük serpiştirilmiş. Silahtan araçlara, oradan uçaklara varana dek bunları bu bölümlerde sırayla kullanıyor, size verilen görevleri yerine getirmeye çalışıyorsunuz. Görevler dediysek de öyle ciddi şeyler değil. Süre bitene kadar hayatta kal, tüm düşmanları vur, şu kadar puanı geç gibi tadımlık ama keyifli şeyler. Oyuna ilk önce burada başlamanızı öneririm çünkü mobilde FPS oynamak biraz marifet gerektiriyor, alışmanız şart. Sol tarafta sanal joystik klasik görevini yerini getirirken sağ tarafta da hem boş zeminde nişan alacak, ateş etmek istediğiniz zamanda ise ateş tuşuna basacaksınız. Yani ateş ederken nişan düzleminizi PC’deki gibi değiştirmek söz konusu değil ama merak etmeyin oyun bu bilinçle geliştirilmiş, bir eksikliğini görmedim onca maç sonrası. Ama bir aşağı, bir yukarı ateş talimi yaptığınız, bombalardan sakındığınız bölümler ellerinizi yorabilir; biraz odaklanmanız gerekiyor ve heyecan yapmamalısınız.

blitz-brigade-inceleme1

Online taraf ise oyunun en iddialı olduğu yer aslında. Daha önce bu tip takım veya birey bazlı shooter oyunu yine en son Modern Combat’ta görmüştük ki BB aslında benzer yapıda ama doku olarak çok daha farklısını yapıyor. Team Fortress 2 veya Battlefield Heroes oynayanlar az çok ne ile karşılaşacağını tahmin edebilir. Bu iki örnek kadar dev yapım bir oyun olmasa da BB, gayet eğlenceli aslında. Deathmatch modunda adı üzerine önünüze gelene sıkıyorsunuz. Benim gibi kıyıdan usulca düşman üssüne gidip ne var ne yok varsa üzerimde boşaltan tipler için güzel sahnelere hizmet ediyor mod. Domination ise biraz daha takım oyunu sevenlere hitap ediyor. Rakibin bayrak bölgelerine gidip ele geçirmeye çalışıyorsunuz; üstünlük kurmalı veya süreye karşı oynayıp galip gelmelisiniz. Birkaç tanıdıkla veya güzel denk gelen yabancı oyuncularla heyecanlı olabiliyor.

blitz-brigade-inceleme2

Oyunun eğlence kat sayısını arttıran kısımlardan biri de 100 kadar silahın olması. Her birinin etkisi, tepkisi, kullanım alanı farklı. Seviye atladıkça bunlara ulaşıyorsunuz yani ne kadar çok oynarsanız o kadar iyi. Konuya paranın girdiği yer ise bekleme sürelerinde, özel paketlere erişimlerde ve tanıdık diğer altyapılarda yaşanıyor. Gameloft oyunları zaten genelde “parayı veren düdüğü çalar” şeklinde basitçe konuya yaklaşmamasıyla sevilmekte, BB’de de bu çizgi bozulmamış, denge sağlanmış ama oyunun eksi notlarının gelmeye başladığı yerler maalesef teknik konular oluyor. Güzel bir bağlantıyla bile online maçlarda lag’lere denk geldim. Lag de bu oyunda mutlaka “öldün” demek. Düşmanı ilk siz görseniz bile minicik bir lag bunu tersine çevirebiliyor. Öldüğünüzde gelen bekleme süreleri uzun. Birden fazla düşmanla çatışma sırasında nişan almak biraz dert. Geniş bir tablette oynamıyorsanız can sıkması olası. Ara yükleme süreleri de masum değil açıkçası. Oynanışta çok sorun yok ama türün getirdiği manipülasyonlar da yok değil. Örneğil spawn noktalarına sotelenenler bu oyunda büyük baş ağrısı. Yüksek seviye bir oyuncu aynı şekilde liderliğini sürdürebiliyor böyle. Fark açıldıktan sonra süre farkı kapatmaya yetmiyor genelde. Oyun kısa sürede hızlı maçlar, hap eğlenceye odaklandığı için azimli oyuncu bile olsanız maçı çevirmek mucizelere kalmış. 4vs4 haritalarda biri saklanmışsa ara ki bulasınız. Bazen alaksız bir yerden vurulduğunuz oluyor ama oyun size nasıl vuruldunuz göstermiyor. PC oyuncularının geride bıraktığı bu dertler mobilde haliyle yeni yaşanır olduğu için bir noktada sabretseniz de bir nokta da oyundan kopma noktasına sizi getirebiliyor. Nihayetinde ücretsiz bu oyun için o noktaya gelmek bile oldukça eğlenceli saatlerinizi yiyecek. Yedirin efendim...

 

Yapım: Gameloft

Fiyatı: Ücretsiz

Web: iOS / Android

OGZ Notu: 4 / 5 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum