Blizzcon 2019 Overwatch 2 Panelinde Neler Paylaşıldı?

Blizzard, oyuncu topluluğunu büyütmeyi hedefliyor

Overwatch 2 panelinde paylaşılan bilgilere bakılırsa Blizzard, elindeki oyuncu topluluğunu yitirmeden oyunu büyütmek niyetinde belli ki. Haliyle bunun için pek çok gelişmeyle getiriyorlar ikinci oyunu.

Push adlı yeni oyun modunda, takımlar bir robota düşman üssüne kadar eşlik edecekler ya da modun ismine uygun şekilde ifade edecek olursak robotu düşman üssüne itecekler. Robotu ileriye götürdükçe daha yüksek puanlar kazanılacak, yeni spawn noktaları aktif hale gelecek.

EeL9Nt.jpg

Oyuna eklenecek yeni haritalardan ilki de açıklandı; Toronto haritası hayırlı uğurlu olsun:) Yeni kahraman da Kanadalı Sojourn oluyor sevgili Oyungezerler.

Hikaye kısmında, Overwatch’un (oyundaki organizasyon) geri dönüşünden de bahsedilmiş durumda. Nul-Sector tarafından Paris’e yapılan saldırı dünya genelinde bir saldırı olarak çıkıyor karşımıza. Her bir hikaye görevinin sinematik bir giriş videosu ve final videosuna sahip olacağı söyleniyor. Belirli hikaye görevlerinde belirli kahramanların yer alacağını da belirtmeden geçmeyelim. Örneğin Rio’da Mei, Reinhardt, Tracer, Lucio seçilebilir karakterler olarak karşımıza çıkarken, Mercy ve Genji görevde yer almakla birlikte onları kullanamayacağız. Bir de Battle Royale oyunlarından aşina gelebilecek bir eşya sistemi söz konusu, yani sadece görevde kullanılabilir, geçici eşyalar bulunacak.

EeLf2c.png

Kahraman görevlerinde; tekrar oynanabilirliği yüksek uzun süreli içerikler bulunacağı, Diablo’daki ‘adventure mode’ veya WoW’daki ‘World Quest’ benzeri bir yapısının olduğu, kahraman ilerleyişi ile bağlantılı olarak ilerleyeceği, bütün eski haritalarda oynanabileceği, görevlerin değişim göstereceği, bütün kahramanların seçilebilir olacağı, bununla birlikte belirli kahramanların belirli görev tipleri için çok daha iyi, daha uygun olacağı, farklı düşman grupları bulunacağı söyleniyor.

Yetenek sistemi (talent system) ilk olarak kahraman görevleri için düşünülmüş durumda, ancak hikaye görevleri için de gelebilir. Rekabetçi oyun modunda bulunmayacak bu sistem, sadece PvE için geçerli. Yetenek komboları da bulunuyor.

Overwatch 2; PC, Switch, PS4 ve Xbox One için çıkacak, ancak henüz çıkış tarihi ilan edilmedi. Çok fazla bekletmeyeceklerini tahmin ediyor, önümüzdeki haberlere bakıyoruz:)

YORUMLAR
Bestespiller
2 Kasım 2019 23:07

Overwatch haberlerini pek bir mutlu yazıyorsunuz belli ki Engin bey :)

E-VrL
Bestespiller
3 Kasım 2019 00:22

Tüh be deşifre oldum, açığa çıktım iyi mi:)


Parolamı Unuttum