Bloodstained'e Bu Hafta Yeni Karakter Geliyor

Elveda roguelike, hoş geldin Zangetsu

Bloodstained: Ritual of the Night'ın Kickstarter'da vaat ettiği şeylerden biri de Roguelike moduydu. 5 milyon dolara ulaşılırsa oyuna ekleneceği söylenen bu mod, 5.5 milyon dolarla sonuçlanan kampanyanın ardından oyuncular da haliyle oyun deneyimlerini daha da uzatacak bu modu beklemeye koyulmuşlardı ki Mart ayında kötü haber geldi ve IGA bu modu yapamayacaklarını, çünkü oyunu geliştirirken hazırladıkları kodun bu tür bir oynanış ile uyumlu olmadığını açıkladı. Elbette bu oldukça büyük bir hayal kırıklığı yarattı, halihazırda mükemmel bir oyun olan Ritual of the Night'a ufak da olsa bir kara leke sürülmüş oldu.

IGA bunun yerine oyuna Randomizer isminde bir mod ekleneceğini, hikaye moduna başlamadan önce, o oyuna rasgele unsurlar katacak şekilde sekiz farklı parametreyi değiştirebileceğimizi söylemişti. Örneğin ışınlanma odalarının yerleri değişecek, sandıklardan düşen eşyalar rasgele hale gelebilecek, hikaye hedefini de belirleyebilecektik. İşte o mod ve beraberinde yeni oynanabilir karakter bu hafta içerisinde yayınlanacak yamayla açılacak.

Oyunu oynadıysanız Zangetsu'yu zaten tanıyorsunuz. Oyunu iyi sonla bitirdiğinizde Zangetsu açılmış olacak ve ana hikayeyi kendisiyle oynayabileceksiniz. Zangetsu shard özelliğini kullanamayacak, kılıcı ve birkaç da büyü yeteneğiyle idare etmeye çalışacaksınız. Haliyle işin içine shard girmemesi ve Zangetsu'nun oyun tarzı oyundaki çoğu ganimet özelliğinin de devredışı kalmasına neden olmuş. Yani yenilebilirler, ekipmanlar, üretim kısımları, sandıklar vs olmayacak Zangetsu ile oynarken. Açıkçası bu da bana çok tembel işi geldi, pek de anlam veremedim. Ritual of the Night'ı ayıla bayıla oynamış, %100 ile tamamlamak için saatlerimi gömmüşken bu yeni karakteri denemek içimden bile gelmiyor, o kadar söyleyeyim.

Söz konusu güncelleme 7 Mayıs'ta yayınlanacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum