Capcom Arcade Stadium, Nasıl Steam’in En Popüler Oyunlarından Birisi Oldu?

Tahmin edilebileceği üzere botlar sayesinde :)

Capcom Arcade Stadium, Steam’de dikkat çekici bir popülariteye ulaştı; hatta işler öyle bir noktaya vardı ki CS: GO, Dota 2, PUBG, Apex Legends gibi oyunların arasına girmeyi başardı.

Hem SteamDB verilerine hem de SteamCharts verilerine göre mevcut oyuncu sayılarına göre yapılan sıralamalarda Capcom Arcade Stadium, CS:GO ve Dota 2’nin hemen ardında yer alıyor. Gün içerisinde neredeyse 500.000 eş zamanlı oyuncu sayısına ulaşan oyun, haberi hazırladığım an itibariyle de 420 bin civarında bir oyuncusya sahip görünüyor.

Ücretsiz versiyonunda sadece 1943: The Battle of Midway yer alan oyunun çıkış yaptığı aydan bugüne kadar geçen sürede günlük ortalama oyuncu sayısı 15 ila 30 aralığında seyrederken ne oldu da birdenbire böyle bir popülariteye ulaştı diye merak edebilirsiniz. Bunun cevabı oldukça basit. Oyuna Steam kartları eklendi ve bunun hemen ardından da kart elde etmek için kullanılan botlar oyuna hücum etmiş oldu :) Böylece, toplam oynama süresi, aktif oyuncu sayısı vs istatistiklerde oyunun zirveye oynamaya başladığı görüldü.

Daha önce de benzer durumlar farklı oyunlar için geçerli olmuştu. Dolayısıyla, ortada organik bir artış yok; olay tamamen botlar ile ilgili. Valve, önümüzdeki dönemde belki bu tür istatistik manipülasyonlarını engellemek için de bir şeyler düşünebilir.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum