CD Projekt Red Çoklu Oyuncu Özelliğine Resti Çekti

Firma kendinden o kadar emin ki Witcher 3’te çoklu oyuncu desteği olmayacak.

Günümüzde çoklu oyuncu özelliği olmayan oyunların raf ömürlerinin kısa olduğu düşünülürse CD Projekt Red çok ciddi ve cesur bir karar almış gibi gözüküyor.

Evet artık kesinlikle resmileşti, Witcher 3’ün çoklu oyuncu özelliği olmayacak. Firmadan Michal Platkow Gilewski “Hikayesi bu kadar güçlü bir oyun için çoklu oyuncu özelliğine yer yok,” diyerek hem bizim beklentilerimizi arttırdı hem de çoğunluğu çoklu oyuncu temeli üzerine kurulu oyun piyasasına rağmen cesurca bir karar alarak saygımızı kazandı.

“Sadece tek bir Geralt olacak!”

CD Projekt Red bugüne kadar çoklu oyuncu üzerine kesin bir şey söylememişti, “Bir şeyler düşünüyoruz ama şu an açıklayamayız,” deyip konuyu geçiştirmişlerdi. Hatta firmadan Adam Badowski oyunun çoklu oyuncu halinde ortada onlarca beyaz saçlı Gerald’ın koşacağını söylerken kahkaha atmıştı (aslında o zaman anlamalıydık bunun olmayacağını).

Ayrıca CD Projekt Red “Sürekli İnternet Bağlantısı” gerektiren politikaya karşı olduğunu tekrar belirterek bunu oyun piyasası için en kötü durum olarak nitelendirdi.

Bütün bu açıklamalar Witcher 3’ün hikayesinden olan beklentimizi iyice arttırdı. Özellikle BioShock Infinite’yi yeni bitirmiş ve halen onun etkisindeyken Witcher 3’ün aynı kalitede bir öykü ile gelmesi heyecan verici olacak. Gerçekten de hikaye çok iyi olduktan sonra sadece birbirini öldürmeye çalışmaktan ibaret içi boş bir çoklu oyuncu eklentisine (genellikle böyle oluyor) gerek var mı? Ne dersiniz? 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum