CDPR'dan Cyberpunk ve Witcher Evrenlerinde Geçecek Çok Oyunculu Oyunlara Yeşil Işık

Yüz Witcher indi meydane

CD Projekt Red'in Krakow ofisinin başı John Mamais, Gamespot sitesine verdiği röportajda çok oyunculu oyunlarla ilgili ilginç yorumlarda bulundu.

Aslında soru Cyberpunk 2077'de ilk etapta çok oyunculu içerik bulunmayacak olmasıyla ilgiliydi ve Mamais stüdyonun artık iş gücü bakımından aynı anda birden fazla oyun üzerinde çalışacak kapasiteye ulaştığını (hatta birden fazla AAA diyebiliriz) ve bundan da mümkün olduğunca kısa süre içinde faydalanmaya başlamayı umduklarını söyledi.

Bu yeni projelerin ne olacağına Cyberpunk 2077'nin satışlarını gördükten sonra karar vereceklerini söyleyen Mamais, Cyberpunk 2077 ve Witcher evrenlerinde geçen çok oyunculu oyunlar yapabileceklerini de belirtti.

"Cyberpunk'ı seviyorum, Cyberpunk oyunları yapmaya devam etmek isterim. The Witcher'ı da seviyorum, Witcher türünde oyunlar yapmaya devam etmek de isterim. Yani her şey olabilir. Yepyeni bir IP de olabilir, lisansını aldığımız bir IP de. Kim bilir? Henüz karar vermedik."

CD Projekt Red, önceliğin Cyberpunk 2077'nin tek kişilik hikayesinde olduğunu ve tüm DLC'ler yayınlandıktan sonra çok oyunculu kısma eğileceklerini söylemişti.

CDPR, Gwent'i saymazsak şimdiye kadar çok oyunculu içeriğe sahip bir oyun geliştirmedi. Çok da gerekli mi diye sorarsanız cevabım hayır olurdu, tek kişilik deneyimlere odaklanan stüdyoların bundan vazgeçmesi her zaman iyi sonuçlanmıyor çünkü.

YORUMLAR
skyfall
15 Ekim 2019 15:19

Bana kalırsa Cyberpunk ve Witcher markalarının yanına yeni bir IP ekleseler hiç fena olmaz. Çok oyunculu oyunlara karşı değilim oynanılabilir bir şeyler çıkarsa, 80-90 saat gibi aşırı grind istemeyecekse ne ala.

creepylord
15 Ekim 2019 09:51

Witcher evreninde geçecek bir mmorpg güzel kotarılabilirse hiç fena olmaz bence. 

mserhatsari
14 Ekim 2019 19:37

Witcher Mobile falan yapsınlar o bile daha iyi bir fikir.

Perseus
14 Ekim 2019 17:43

Gwent CDPR'ın çok oyunculu oyun işini beceremediğinin en somut kanıtı. O yüzden hiç gerek yok bana kalırsa.

Decypher
Perseus
14 Ekim 2019 19:45

Kart oyunları ayrı bir dünya aslında, ama ben yine de istemem CDPR'ın multi oyunlara yönlenmesini.

ocelot1789
Decypher
14 Ekim 2019 20:21

Zaten memnun etmek mümkün değil insanları online konusunda. Misal veriyorum: Şahsi zevkim bir yana, bundan 10 yıl önce olsa asla kıyaslanamayacak bir durum var. O da şöyle. Arkadaşlarımla Dying Light aldık ve aldığı ödülü hak ettiği gibi en iyi Co-op oyundur kendisi bana göre. Adamlar bunu oynamayıp gidip Rust gibi bugfest ve fizik kabızlığının tavan yaptığı bir oyunu oynuyorlar. Veya her ne kadar sorunlu olsa da R6 yerine Pubg falan oynuyorlar. Sonra da o düşük segment oyunlara olumsuz yorum atıp, 950 saat oynuyorlar... Witcher evreni gibi bir yere CDPR co-op veya multi yapsa, yine muhtemelen Dying Light gibi olacak sonu. Vallahi 10-15  yıl önce ''Dying Light'ın co-op'u mu Pubg kalitesinde bir oyun mu?'' Diye soramazdın bile...


Parolamı Unuttum