Advertisement

Chewbacca'ya Hayat Veren Aktör Peter Mayhew Hayatını Kaybetti

O, bir Star Wars efsanesiydi

Star Wars serisinde Chewbacca karakterine hayat veren ünlü aktör Peter Mayhew, 74 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Mayhew, orijinal Star Wars üçlemesinde ve Episode 3: Revenge of the Sith'te Chewbacca'yı canlandırmış, ayrıca The Force Awakens'ta da aynı rolü Joonas Suotamo ile paylaşmıştı. Mayhew, The Last Jedi'da da Chewbacca karakterinin en iyi biçimde ekrana yansıtılması için Suotamo'ya yardımcı olmuştu.

Mayhew evli ve üç çocuk babasıydı. Ölüm haberinin ardından başta Star Wars yıldızları olmak üzere bir çok kişi taziye mesajı yayınladı. Ünlü aktör Mark Hamill, "Devlerin en kibarıydı, kocaman bir kalbi olan kocaman bir adamdı, beni her zaman gülümsetmeyi başardı ve gönülden sevdiğim bir dost oldu. Paylaştığımız anılar için müteşekkirim" şeklinde bir mesaj paylaştı. Han Solo rolündeki Harrison Ford ise 30 yılı aşkın süredir yakın dost olduğu Mayhew için "O karaktere ruhunu vermişti" diyerek üzüntüleri belirtti.

He was the gentlest of giants-A big man with an even bigger heart who never failed to make me smile & a loyal friend who I loved dearly-I'm grateful for the memories we shared & I'm a better man for just having known him. Thanks Pete #RIPPeterMayhew#Heartbroken@TheWookieeRoarspic.twitter.com/8xbq9HEWF2

— Mark Hamill (@HamillHimself) May 2, 2019

Huzur içinde uyu Peter!

YORUMLAR
Parolamı Unuttum