Müzikle Yaşayanlar İçin Bir Shooter Geliyor: Chroma

Harmonix kapandı mı sanmıştınız?

Uzun zamandır Rock Band departmanından ses çıkmayan ama adını Dance Central’la görmeye devam ettiğimiz Harmonix, yeni şeylerin peşinde.

Bugün, müziği temel alan shooter oyunları Chroma’nı ntanıtım videosu yayınlandı. Video oldukça ilginç, ne beklemeniz gerektiği konusunda karmaşık sinyaller veriyor. Ama videonun yanında gelen bilgilerle başlayalım biz.

Chroma, bir FPS. Ama mermiyle değil, müzikle hayatta kalmaya çalışıyoruz. Mühimmatımız müzik yani. Ama hangi tür? Bilmiyoruz. Zaten videoda dubstep geldiğinde benim yüzümde hafif bir burukluk belirdi. Tarzım değil çünkü. Ama sonrasında gelen canlı ama yumuşak melodileri tercih ederim ben.

Burada sınıf yapısı giriyor oyuna. Çünkü takım, aynı zamanda müzik grubu gibi çalışıyor. Her bir sınıf, farklı müzik mekaniklerine sahip. Belki de benim aradığım melodiler başka sınıfların teçhizatlarında saklıdır, kim bilir? Çünkü tanıtım içeriğinde elektro gitarlardan, metal baterilerinden, sintisayzır (evet, Türkçeye böyle çevrilmiş, kontrol bile ettim) tınılarına kadar geniş bir yelpaze olduğunu belirtiyor.

Videoda gördüğümüz yer şekilleri, bire bir olmasa da oyunda yer alıyor gibi. Çünkü bunu eski usül Power-up’ların yeni ismi “Change-up” olarak tanımlıyor firma.

Son olarak, oyun Steam üzerinden PC için yayınlanacak ve F2P olacak. Ama firmanın sunduğu garanti Pay2Win olmayacağı yönünde. Çıkış tarihi ise 2014. Ayrıca Alfa aşaması için kayıt alıyorlar, siz de merakınızı gidermek ve Harmonix'e geri bildirimde bulunmak isterseniz kaydınızı buradan yaptırabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum