Call Of Duty: Ghosts Oyuncu Sayısı Düşüşte

Eskinin başarılarından eser yok ortada.

Çıktığı günden beri eleştirilere maruz kalan ama yine de 24 saatte 1 milyar dolar civarında para kazanmayı başaran Call of Duty: Ghosts, Steam üzerindeki sayılarda biraz sıkıntı çekiyor gibi.

Çıkış gününde tek kişilik senaryoyu oynayan akfit oyuncu sayısı 14,000 iken, çok oyunculu modu oynayan oyuncu sayısı 35,000 idi. Geçmişe dönüp bakacak olursa, Black Ops II için bu sayılar sırasıyla 18,000 ve 50,000 civarındaydı. Üstelik, burada Black Ops II’nin Zombies modu sayılmıyor ve o da 7,000 gibi bir kullanıcıya sahipti aynı süre içinde.

Bu sayılar geçmişe gittikçe daha da artıyor, Modern Warfare 3 45,000’e 80,000 civarlarında gezinirken, Black Ops’un çok oyunculu modu 95,000’i bile bulmuştu.

Buradan çıkartacağınız sonuçlar size özgü olsa da, parmak basılacak birkaç nokta var tabii. Öncelikle Call of Duty oyuncuları tek kişilik senaryoyu her yeni oyunda daha az takip eder oluyor. Sayılar gittikçe düşüyor çünkü.

Bir diğeri, PC oyuncuları arasında CoD’un popülerliğini yitirmiş olması. Çünkü 1 milyar dolar satmış bir oyununun konsol satışının oldukça yüksek olması lazım ki, o barajı aşabilsin. Ne de olsa PC’de Steam kaydı gerekiyor.

Son olarak, Ghost’un PC kategorisinde başarısız oluşu. Sistem gereksinimleri ile ilgili tantanaları hatırlarsınız. Ayrıca oyunun performansı da bizim ofiste pek de el üstünde tutulmadı.

Sevseniz de sevmeseniz de, Call of Duty: Ghosts’un seride bir düşüşü simgelediği gerçek. Bu, tekrar toparlanmayacağı anlamına gelmiyor ama Infinity Ward ve Activision’un biraz daha farklı şeyler düşünmeleri gerekebilir.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum