Steam Controller Hakkında Total War Yapımcılarından İddialı Sözler

Steam Controller beklentileri aşıyor gibi.

Total War serisinin yapımcısı Creative Assembly de Steam Controller’ı deneme şansına erişen yapımcılar arasındaydı. Bu konuda söyledikleri bir söz var ki, aslında strateji sevenleri gayet heyecanlandırabilir.

PCgamesN ile yaptıkları görüşmede marka müdürü Rob Bartholomew ekibin öylesine bir deneme yaptıklarını ve kontrol kolunu keşfetmeye çalıştıklarını söyledi.

İlk açtıklarında karşılarında olan şey, Steam’in sağladığı varsayılan kontrol modeli. Yani sağdaki dokunmatik alan fareyi, soldaki ise kamerayı yönetiyor. Tetikler ise sol ve sağ tıkı.

İşte olay burada kopuyor aslında, çünkü kontrol kolunun kişiselleştirilmesi ile yapılabilecekler düşünüldüğünde Bartholomew ilginç bir söz söylüyor:

“Eğer ki Total War’a ait bir oyunu Steam Controller’ı düşünerek tasarlasaydık, tahminimce yarım saatte kontrol şeması çıkartabilirdik bile. Bir saatte ise kesinlikle çıkardı.”


Uzun zamandır belirli bir oynanış şablonuna alışılmış bir oyundan bahsediyor Bartholomew aslında. Ama bunun, yepyeni bir kontrol şemasında yapımcıların içine sinecek şekilde uygulanması ne kadar sürüyor?

Yaklaşık yarım, en fazla bir saat.

Her ne kadar Bartholomew, ekibin arayüzde ufak birkaç değişikliğe gitmesinin gerektiğini söylese de oyuncular fare ve klavye ile yapabildiklerinin “en az %99’unu” Steam Controller ile şu anda da yapabileceklerini belirtti.

Eğer strateji oyunlarını ve TV karşısındaki kanepenizi seviyorsanız, Steam Controller için biraz daha fazla heyecan duyabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum