Cyberpunk 2077'nin Ara Sahneleri De Birinci Şahıs Olacak

V'yi ne zaman göreceğiz ki?

The Witcher ile Cyberpunk 2077 arasında çok büyük bir fark var, o da kullanılan kamera perspektifi. The Witcher'da kahramanımız Geralt'ı kanlı canlı halde görmüş, pozdan poza girmiştik. Cyberpunk 2077'deyse işler hiç de öyle olmayacak.

Oyunun birinci şahıs perspektifinden oynanacağı duyurulduğunda hatırlarsanız ufak çaplı bir FPS/TPS tartışması başlamıştı. Ama yine de eskiden gösterilen oynanış videolarında ara sahnelerin üçüncü şahıs perspektifinden gösterildiğini görmüş, yarattığımız baş kahraman V'yi de görme şansına erişmiştik. Görünüşe göre bu durum da tamamen değişmiş.

CD Projekt RED'in bir Alman Cyberpunk 2077 hayran sayfasına verdiği röportajın bir kısmı oyunun birinci şahıs olmasına ayrılmış ve buradaki açıklamaların ardından Cyberpunk 2077'nin resmi Twitter hesabına "oyundaki ara sahneler de mi birinci şahıs olacak?" sorusu yöneltilmiş.

> Cyberpunk 2077’nin Yeni Videosunda Pacifica’yı Ziyaret Ediyoruz


Cyberpunk 2077 Twitter hesabının bu soruya verdiği cevap şüpheleri ortadan kaldıran cinsten: "Cyberpunk 2077'de kendinizi oyunun içinde hissetmeniz bizim için çok önemli, bu yüzden ara sahneler de birinci şahıs olacak."

Aynı kişi "peki ya seks sahneleri?" diye de sormuş ve buna da evet cevabı almış.

Peki ama tüm oyun birinci şahıs perspektifinden olacaksa yarattığımız V'yi, modifikasyonlarını, giysilerini nasıl göreceğiz? Oyunda sürüş sahnelerinde opsiyonel olarak üçüncü şahıs kamera seçeneği var gibi görünüyor, bunun dışında da anca aynada kendimize baktığımızda veya güvenlik kamerası görüntülerinde kahramanımızı göreceğiz gibi duruyor.

Güncelleme: CDPR'dan Marcin Momot konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Oyuncular karakterlerini envanter ekranlarında, sürüş sahnelerinde, aynalarda ve çok nadir olsa da bazı ara sahnelerde görebilecekler."

YORUMLAR
yusufulas
3 Eylül 2019 09:20

Bu kadar kişiselleştirme seçeneğine ne gerek vardı o zaman? Karakteri göreceğiz diye aynamı arayacağız? Hadi diyeceğim kozmetik satacaklar, CDPR oldukları aklıma geliyor. Geriye bir tek multi/co-op alternatifi kalıyor sanırım. Millet karakterini tasarlasın birbirine göstersin diye. Far Cry 5 te bundan kasmıştı hiç göremediğim (karakter ekranı hariç) bir karaktere kozmetik satıyordu adamlar. :) Neyse gerçekten benim için en üzücü kısım oldu karakteri az görebilecek olmamız. Zaten First Person'da yeterince soğumuştum oyundan bu da biraz soğuttu ki şu RPG den iyice uzaklaşacaklar lafları da sanırım doğru olacak gibi bu gidişle. Neyse güzel oyun olur mu olur ama beklediğime deyecek bir iş ortaya çıkaracaklarını sanmıyorum umarım çok pis yanılırım. :)

Ghost AssassiN
3 Eylül 2019 01:43

Aman, POV detayı verilmeseymiş eksik olurmuş(!) gerçekten. :) 

sSnake
2 Eylül 2019 21:17

"kendinizi oyunun içinde hissetmeniz bizim için çok önemli" Öyle bir demiş ki sanırsın FPS türü yeni türemiş. Oyuncuların nasıl hissedecekleri sizin için o kadar önemli ki anket yapsanız ciddi oranda insanın da TPS tercih edeceği gerçeğini dahi saf dışı bıraktınız. Yapma bunu CDPR, yapma. Doğru düzgün çık de ki oyunu öyle tasarladık, öyle oynayacaksınız.

Parolamı Unuttum