Eski Profesyonel Oyuncu Daniel Zeitz PS4'ü İçin Öldürüldü!

Zeitz'in ölümünün birşeyleri binde bir oranında bile olsa değiştirmesini umabiliyoruz sadece.

 Tamamıyla zararsız bir insan olabilirsiniz, hayatınızı normal bir şekilde sürdürebilir, kimsenin kılına dokunmayabilirsiniz ancak bu gün gelip saçma sapan bir sebepten canınıza kas edilmeyeceği anlamına gelmiyor.

Eski profesyonel oyuncu Daniel John Zeitz, yada diğer adıyla Phobos, Craiglist üzerinden satışa çıkardığı PS4’ünün satmak için Nathaniel Vivian ile buluştuğunda durumun ölümüyle sonuçlanacağını tahmin edemezdi elbette. Bu derece klişe bir cümle kurmak istemezdim ama durum bu şekilde. Söylenene göre Vivian satış için bir otoparkta buluştukları sırada Zeitz’in konsolunu alıp arabasının koltuğuna atmaya çalıştı ve olay Zeitz ile boğuşmalarına sebep oldu. Bu sırada Vivian’ın kız arkadaşı, arka koltukta oturan 16 aylık bebeğinin gözleri önünde silahını çekip ateşledi ve kurşun Vivian’ın elini delip Daniel Zeitz’in göğsüne saplandı. Henüz reşit bile olmayan 16 yaşındaki kızın yetişkin olarak yargılanacağı söylenmekte.

Tabii ki suçu silah satıcılarında bulmak kolay, “üç kuruşluk konsol canımdan değerli mi, niye bırakıp kaçmamış ki?” düşüncesine kapılabilirsiniz belki, ancak bu silahların geçmemesi gereken kişilerin eline geçtiği gerçeğini değiştirmiyor. Amerika’da yasaların silah kişisel silahlanma konusunda tanıdığı serbestlik bu olayın gerçekleşmesine olanak veren şeylerden yalnızca biri. Ama bu konularda şikayet hakkımızın olmasını istiyorsak, kimlerin eline güç verdiğimiz konusunda bilinçlenmek hepimizin görevi.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum