Darth Vader’ın Boynunun Kırık Olduğunu Biliyor Muydunuz?

Gözden kaçan onlarca detaydan biri.

Tarihin en ikonik kötülerinden biri olan Darth Vader, 2005’te çıkan Revenge of the Sith ile vücudunun büyük bir kısmında ciddi yaralar alıyordu. Ama The Movie Maniac kanalından Connor Heggie, ilginç bir noktayı yakalamış ve bunu videoyla paylaşmış.

Ep. VI’da Darth Vader, Sidious’u kaldırdığında hatırlarsanız vücudu elektrik çarpılıyordu. Bu süreçte de boynunu kısa bir süreliğine görme şansımız oluyor. Heggie’nin de videosunda belirttiği üzere Vader’ın boynu, mekanik bir omurgayla değiştirilmiş. Ep. III’te böyle bir sıkıntı yaşamamış olmasına rağmen demek ki aradan geçen yıllar sürecinde boynu bir şekilde zedelenmiş.

Şimdilerde Genişletilmiş Evren sayılmayan, 30 küsür yıllık birikimde aslında Vader’ın zırhının feci şekilde zarar gördüğü olaylar var. Ama o kayıtların hiçbirinde Vader’ın boyunun mekanik bir sistemle değiştirildiği söylenmiyor.

Gerçi Heggi, Star Wars serisinde birçok insanın dikkatinden kaçabilecek bir noktayı da belirtiyor. Darth Vader’ın genelde bir yere bakmak için tüm bedenini döndürdüğünü, kafasını çevireceği zaman da sanki bunu bir araç “itiyormuş” gibi hızla yaptığını söylüyor kendisi. Yani gerçekten David Prowse, rolünü buna uygun oynamış. Sadece bugüne kadar bu duruma dair herhangi bir şey yazılmış değil.

Eh, 30 yıl geçmiş olması her şeyin ortaya çıktığı anlamına gelmiyor demek ki.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum