Daylight Da Bizi Görecek

Labirentte cep telefonlu kobay olmak

Daha önce adını andığımız, hatta kısaca bilgisini de verdiğimiz PS4’e özel çıkacak korku oyunu Daylight, E3 2013’te de yerini almış durumda. Gösteriden kısa süre önce tanıtım videosu çıkan Daylight, görsellik olarak PAX East’e göre gelişme göstermiş durumda. Gölgelerin miktarında bir artış gözlenmekle birlikte, ışık kaynakları hala tam olarak dünyayı etkilemiyor. Ama bu bile oyunun korkutucu atmosferini zayıflatmıyor.

Oyun hakkında bilgisi olmayanlar için, Daylight birinci kişi kamerasından oynanan ve adını, geçmişini bilmediğimiz bir kadın karakteri yönettiğimiz, Zombie Studios tarafından hazırlanan bir oyun. Geçmişi şaibeli olan, terk edilmiş bir hastaneden kurtulmaya çalıştığımız bu oyunda hayaletler, ele geçirilmiş kapılar ve alanlar bizim dertlerimiz. Hayaletlerden, gördüğümüz kadarıyla kaçarak kurtulmaya çalışıyor, kapı ve alanları saflaştırmak için de “idol”ler kullanıyoruz. Bu idoller kimi zaman porselen bir bebek, kimi zaman da peluş bir ayı olabiliyor. Zaten oyunun atmosferi ile havada süzülen bir bebek, gerilmenizi daha da fazlalaştırıyor.

Oyunun hikayesine dair bilgileri ise etrafa saçılmış olan kağıt parçalarından toplayacağız. Jessica Chobot’un yazdığı bu hikaye, eğer ki araştıracak kadar cesursanız, size parça parça sunulacak.

E3 2013 ile elimize gelen bilgilerde ise PS4 için alınacak olan yeni PSEye kamerasının kişinin tepkilerini kaydedeceği ve kullanıcının isterse bunları saklayabileceği, isterse saklayabileceği söylenenler arasında.

Çıkış tarihi tam olarak bilinmemekle birlikte PS4 ile az çok yakın vakitte göreceğimize inandığımız oyunun E3 videosuna tekrar göz atmak için, buradan buyurun;

YORUMLAR
Parolamı Unuttum